15 juni 2020

Financial lease: leasen bij een dealer of leasemaatschappij?

Financial lease wordt steeds populairder en mede daardoor zijn er ook steeds meer dealers waar u direct een financial leasecontract af kunt sluiten. Andere dealers regelen de financiering juist met een leasemaatschappij, zodra een klant interesse heeft in financial lease. In deze blog vertellen we u alles wat u moet weten.

  1. Kiezen voor een leasemaatschappij
  2. Hoe maak ik de keuze?
  3. Kan ik voor elke auto een financiering aanvragen?
  4. Financial lease bij ROS Finance

Kiezen voor een leasemaatschappij

Dat dealers kiezen voor een samenwerking met leasemaatschappijen, is niet geheel zonder reden.

Wat denkt u van het contact met de banken, administratieve zaken en het risico dat een leasemaatschappij loopt? Het verschaffen van financieringen is een vak apart. Naast de drukte van hun dagelijkse bezigheden ontbreekt vaak ook de kennis welke nodig is voor het verstrekken van een financieel product.

Hoe maak ik de keuze?

Voor veel zelfstandige ondernemers zijn kosten de doorslaggevende factor in de keuze voor een financiering met financial lease. Er zijn echter nog veel meer belangrijke factoren die meewegen in de keuze voor een leasemaatschappij of direct leasen bij de dealer.

  • Onderhoud: Kiest u voor een financiering via een merkdealer? Dan vindt het onderhoud van uw auto in bijna alle gevallen ook plaats bij de merkdealer. Dat betekent dat de kosten vaak hoger liggen dan wanneer u kiest voor een leasemaatschappij. U kunt hier namelijk zelf bepalen waar u het onderhoud uitvoert.
  • Nazorg: De nazorg van een financial leasecontract is iets wat zeker niet vergeten moet worden. Denk hierbij aan het doorvoeren van een adreswijziging, het opvragen van het amortisatieschema, het omzetten van het contract naar een ander bedrijf/rechtsvorm, het inlossen van het contract of het sluiten van een nieuw contract met een inlossing hierin verwerkt. Wanneer u in de toekomst elders een auto wilt kopen, is het prettig wanneer uw eigen contactpersoon geholpen wordt. Het opvragen van het inlossaldo en het sluiten van een nieuw contract zal de dealer niet voor u verzorgen wanneer u een auto elders gaat kopen. Een leasemaatschappij is onafhankelijk en helpt u graag bij ieder autobedrijf.
  • Vergunning: U wilt natuurlijk in zee gaan met een betrouwbare partner. U weet dat u met een betrouwbare partner samenwerkt als deze beschikt over een AFM-vergunning. Dit wordt vaak op de website van de desbetreffende dealer of leasemaatschappij gecommuniceerd of is te vinden in het register van de AFM.

Kan ik voor elke auto een financiering aanvragen?

U heeft uw droomauto gespot bij een merkdealer. Om deze te kunnen financieren, denkt u misschien wel dat u alleen een financial leasecontract af kunt sluiten bij de dealer. Echter is het zo dat een financial leasemaatschappij voor ieder autobedrijf in Nederland de financiering kan verzorgen. Daarnaast werkt een maatschappij met meerdere banken samen waardoor u altijd het beste voorstel krijgt!

Financial lease bij ROS Finance

Bij ROS Finance kunt u voor elk automerk een financiering aanvragen. Of deze nu tussen de auto’s en bedrijfswagens in onze leasevoorraad staat of niet. Vul de leasecalculator in om een maandelijkse kostenindicatie te ontvangen van de door u gekozen auto.

Twijfelt u tussen het leasen of kopen van een auto? In onze volgende blog leest u meer over beide opties en ontdekt u wat de beste keuze is voor uw situatie!

Ook interessant