14 maart 2018

Kan ik als startende ondernemer een auto leasen?

Voor veel ondernemers is een auto of bedrijfswagen onmisbaar, maar tegelijkertijd ook een enorm grote investering. Een investering die niet altijd mogelijk is als startende ondernemer.

Veel startende ondernemers denken dan ook dat het kopen van een auto, laat staan het leasen van een auto, niet mogelijk is. Maar niets is minder waar! Financial lease is namelijk een hele aantrekkelijke én haalbare optie voor startende ondernemers. 

Acceptatie zonder jaarcijfers

Veel leasemaatschappijen vragen om minimaal één jaar aan omzetcijfers voordat u een financiering af kunt sluiten voor uw leaseauto. Bij ROS finance kunt u een auto of bedrijfswagen financieren met financial lease, zonder dat u daarvoor jaarcijfers nodig heeft. Of u nu een maand, een jaar of al jarenlang ondernemer bent: wij verstrekken graag een financiering voor uw leaseauto.

Geen startkapitaal nodig

Met financial lease kunt u een nieuwe of tweedehands auto rijden, zonder dat u daarvoor een grote investering hoeft te doen. Vraag een financiering aan voor de gewenste auto en wij regelen deze binnen 24 uur voor u. Dat betekent dat u de volgende dag al in uw eigen auto kunt rijden! 

U betaalt vervolgens elke maand een vast, laag bedrag en bepaalt zelf de leasetermijn. Hoe langer de leasetermijn, hoe lager het maandbedrag. U heeft daarbij de keuze uit een leasetermijn van 12, 24, 36, 48, 60 of 72 maanden.

Profiteer van investeringsaftrek, rente-aftrek en BTW-teruggave

Zonder dat u in één keer het hele aankoopbedrag voor uw auto hoeft te betalen, profiteert u wel van investeringsaftrek. U bent gewoon economisch eigenaar van uw bedrijfswagen of auto en dus kunt u de kosten voor de aanschaf van de auto gewoon aftrekken bij de belasting. 

U betaalt maandelijks een vast bedrag af voor uw auto en betaalt daarnaast rente aan de leasemaatschappij. Het bedrag dat u elke maand aan rente betaalt, kunt u elke maand of jaarlijks terugvragen. 

Ook kunt u de BTW van de aanschaf van uw auto terugvragen bij de belasting. Let op: dat kan alleen als u een BTW-auto koopt, dit is niet mogelijk bij een marge-auto.

Wilt u als startende ondernemer ook een bedrijfswagen of auto financieren met financial lease? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor uw gewenste auto en rijd morgen al in uw nieuwe auto!

Ook interessant