6 oktober 2022

Leaseauto van de maand: Citroën Jumper

De Citroën Jumper is de leaseauto van de maand oktober bij ROS finance. Per maand is de keuze voor de desbetreffende personenauto of bedrijfswagen gebaseerd op onder andere de populariteit en de beschikbaarheid in de lease voorraad van ROS finance.

  1. De geschiedenis
  2. De Citroën Jumper
  3. Interieur
  4. Een Citroën Jumper leasen?

De geschiedenis

In 1994 werd de allereerste Citroën Jumper aangekondigd tijdens de tentoonstelling van bedrijfswagens in het Zwitserse Genève. De Jumper was een resultaat van de samenwerking tussen het Franse Citroën en de twee autofabrikanten Fiat en Peugeot. Citroën introduceerde als eerste voorwielaandrijving in hun bedrijfswagens, en mocht dus zeker niet ontbreken in de Jumper. De motor werd dwars geplaatst en de zelfdragende carrosserie werd toegepast. De veringen aan de voor- en achterkant waren volledig verschillend. De Jumper was een dubbele constructie voor de Peugeot Boxer en de Fiat Ducato, waarmee het innovatieve model al een jaar later tot ‘Bestelwagen van het Jaar’ werd gekroond.

In februari 2002 werd al een vernieuwde versie van de Jumper gepresenteerd. Met name het uiterlijk van de bedrijfswagen en een geheel nieuw motorengamma sprongen in het oog. 

De Jumper is in verschillende landen bekend geworden onder een andere naam. In Engeland heet het model de Citroën Relay en sinds 2014 in de Verenigde Staten en Canada de Ram ProMaster.

De Citroën Jumper

De huidige en derde generatie van de Citroën Jumper modellen verscheen in 2006. Tijdens de overgang van de tweede naar de derde generatie stond onder andere de toename van het gewicht centraal. Daarnaast kwamen er ook meer varianten bij voor personentransport en het transport van materiaal. Zo zijn deze Jumper modellen beschikbaar:

  • 4 lengtes (4,96m , 5,41m, 6m en 6,36m)
  • 3 wielbases (3m, 3,45m en 4,04m)
  • 3 hoogtes (2,25m, 2,52m en 2,76 m).

Wat betreft de laadruimte staat de Jumper in de top van zijn segment. De breedte van de laadruimte is nog door geen enkele concurrent overtroffen. Zo bent u altijd zeker van voldoende ruimte voor de transport van uw materialen. De Jumper is te leasen in 8 laadvolumes, van 8m3 tot en met 17m3.

Acht jaar later, in 2014, ondergingen de Citroën Jumper modellen een facelift. Hierdoor spreken veel mensen van een vierde generatie. Met name de voorkant en het interieur van de bedrijfswagen is veranderd.

Interieur

Qua interieur heeft Citroën gezorgd voor een erg comfortabele cabine, dankzij de fijn zittende stoelen en diverse opberg- en connectiviteits mogelijkheden. Daarnaast is er gedacht aan een perfecte geluidsisolatie en prettige vering, zodat u verzekerd bent van een geweldige rijervaring. Daarbij is de Jumper voorzien van allerlei handige voorzieningen, waardoor u de Jumper omtovert tot een mobiel kantoor. Vanaf 2021 verschijnt er ook een reeks aan nieuwigheden, waaronder Adaptive Cruise Control en een autonome noodrem.

De Citroën Jumper leasen?

Heeft u interesse om de leaseauto van de maand oktober te leasen? In de lease voorraad van ROS finance vindt u zowel nieuwe modellen als occassions van de Citroën Jumper.

Wanneer u bij een andere garage of autodealer de Jumper gezien heeft, dan kunt u uw bedrijfswagen laten financieren door ROS finance. Financial lease biedt u meerdere financiële voordelen. Betaal een laag, vast bedrag per maand en rijd binnen 24 uur de weg op in uw nieuwe Citroën Jumper. Ber

Ook interessant