14 april 2022

Leaseauto van de maand: Kia Niro

  1. De geschiedenis van de Kia Niro
  2. De elektrische en hybride Kia Niro
  3. De concurrenten van de Kia Niro
  4. Een Kia Niro leasen?

De geschiedenis van de Kia Niro

De Kia Niro is in 2013 gepresenteerd als conceptauto tijdens de Frankfurt Auto Show. Deze 3-deurs variant werd geïntroduceerd als een compacte crossover met vleugeldeuren. Hierna is Kia gaan sleutelen aan de auto en zo werd in 2016 de productieversie gepresenteerd die in 2017 op de markt werd gebracht. Deze compacte SUV is sindsdien verkrijgbaar als hybride- en brandstof variant. De Niro had gelijk een behoorlijke impact achtergelaten, het won namelijk een Guinness World Record voor de hybride auto met het minste brandstof verbruik. De Kia Niro is sinds 2018 ook beschikbaar als volledig elektrische variant. 

De elektrische en hybride Kia Niro

Zoals hierboven benoemd is de Kia Niro beschikbaar als volledig elektrische variant sinds 2018. Deze elektrische variant deelt dezelfde motor als een Hyundai Kona Electric en wordt geleverd met twee verschillende batterij versies: 39,2 kWh en 64 kWh. De 39,2 kWh variant heeft ongeveer een actieradius van ongeveer 280 kilometer. De 64 kWh versie rijdt ongeveer met een volgeladen batterij ongeveer 380 kilometer.  

De hybride Kia Niro levert 139 PK. Deze versie verbruikt ongeveer 5 liter per 100 kilometer (ongeveer 1 op 18). Daarnaast is de hybride Niro gemaakt van lichte materialen. Hierdoor is het nog makkelijker om langere afstanden te rijden. 

Binnen de Kia Niro vind je onder andere een multimediasysteem, diverse sensoren om veiliger te rijden (parkeer, achteruitrijden, rijstrook) en comfortabele bekleding.

 

Kia Niro | ROS finance

De concurrenten van de Kia Niro

Kia is niet het enige automerk met een personenauto vergelijkbaar met de Niro in het assortiment. Dit zijn de grootste concurrenten:

Een Kia Niro leasen?

Wekt de leaseauto van deze maand uw interesse? Bij ROS finance vindt u zowel de nieuwste modellen, als tweedehands modellen van de Kia Niro. Bekijk onze leasevoorraad voor de actuele modellen. Staat het model van uw keuze hier niet tussen en heeft u dit model wel bij een andere dealer of garage zien staan? Ook dan is financial lease via ROS finance mogelijk. Rijd binnen 24 uur de weg op tegen een vast en laag bedrag per maand. Bereken met behulp van onze lease calculator uw maandelijkse leasebedrag voor de Kia Niro.

Ook interessant