9 mei 2022

Leaseauto van de maand: Audi A3

  1. De geschiedenis
  2. De Audi A3
  3. Interieur
  4. De Audi A3 leasen?

De geschiedenis

De Audi A3 is sinds 1996 op de Nederlandse markt te vinden. Het Duitse model is op technische vlak gebaseerd op de Volkswagen Golf IV, die pas in 1997 te koop was. Tot 1999 was de A3 alleen maar als driedeurs beschikbaar, maar daar kwam in dat jaar de vijfdeurs Sportback bij. Tijdens de eeuwwisseling heeft deze Audi een facelift gekregen. In 2003 werd de tweede generatie geïntroduceerd, die de technische basis deelt met de Volkswagen Golf V. Vanaf 2012 rijdt de Audi A3 rond. Deze derde generatie is gebouwd op het MQB-platform, welke ook is gebruikt bij de Volkswagen Golf VI.

De Audi A3

De vierde generatie, zoals we de A3 vandaag de dag kennen, werd in het voorjaar van 2020 onthuld. Deze compacte middenklasser is beschikbaar als vijfdeurs hatchback en als vierdeurs sedan.

De Duitse personenauto is duidelijk te herkennen aan de kenmerkende vormen van Audi. Zo valt de single-frame grille aan de voorkant direct op. Daarnaast maken de bollingen boven de wielkasten en de vorm van de koplampen het unieke uiterlijk compleet. 

Wanneer u een Audi A3 gaat leasen heeft u onder andere de keuze uit twee benzinemotoren; een driecilinder 1,0 liter turbomotor (110 pk) en een geblazen 1,5-liter viercilinder (150 pk). Ook zijn er twee keuzemogelijkheden als u voor diesel gaat; beide met een cilinderinhoud van twee liter. Deze hebben een vermogen van 116 pk en 150 pk. Tenslotte is er net als bij vele andere merken tegenwoordig een plug-in hybride uitvoering beschikbaar. Ook hier zijn twee keuzes te maken; een variant met 204 pk, en een variant met 245 pk.

Interieur

Audi staat bekend om de betrouwbaarheid. Onze oosterburen focussen zich op het produceren van stijlvol vormgegeven luxe auto’s van uitstekende kwaliteit. Dit is voor het interieur ook zeker van toepassing. Zo is de Audi A3 standaard voorzien van geavanceerde rijhulpsystemen. Zo krijgt u de ondersteuning tijdens uitwijk manoeuvres, accelereren en remmen. Dat is optimaal rijden op z’n Duits, in druk stadsverkeer en op de snelweg.

De optionele sportstoelen en de middenconsole met shift-by-wire versnellingspook zorgen voor de nodige dynamiek. Met de on-street parking in MMI navigatie, heeft u snel door of u in specifieke straten kans hebt om een lege parkeerplek te vinden.

Een Audi A3 leasen?

Wilt u een Audi A3 leasen bij ROS finance? Bij ons vindt u zowel nieuwe als occasion modellen van de Audi A3

Heeft u uw gewenste personenauto hier niet tussen zien staan, maar heeft u dit model wel bij een andere dealer of garage zien staan? Financial lease via ROS finance is dan ook mogelijk. Binnen 24 uur rijdt u de weg op tegen een vast en laag bedrag per maand. Met behulp van onze lease calculator berekent u het maandelijkse leasebedrag.

Ook interessant