20 januari 2022

Leaseauto van de maand: Hyundai IONIQ 5

  1. De geschiedenis
  2. De Hyundai IONIQ 5
  3. Interieur & exterieur
  4. De Hyundai IONIQ 5 leasen?

De geschiedenis

In 2019 presenteerde Hyundai de 45 Concept. Dit was een voorproefje voor een nieuw en volledig elektrisch model met karakteristieke kenmerken van de Pony die in 1974 werd geïntroduceerd. Twee jaar terug maakt de Aziatische fabrikant bekend dat deze conceptversie zonder wijzigingen als model in productie zou gaan. Dit was onder de naam IONIQ 5, waarmee het een submerk op zich is geworden. Afgelopen jaar kwam de productieversie op de markt.

De Hyundai IONIQ 5

Vorig jaar is Hyundai begonnen met de uitrol van de volledig nieuwe elektrische IONIQ lijn. 

Het eerst model uit deze lijn is de IONIQ 5. Deze elektrische personenauto met een vooruitstrevende laad- en accutechniek, is één van de eerste auto’s die voorzien is van een 800V- systeem waarmee snelladen erg stabiel en vlot verloopt.

De IONIQ 5 heeft uiterlijke kenmerken van een klassieke hatchback, maar deze personenauto is vele malen groter. Qua afmetingen is dit model te vergelijken met de Hyundai Tucson, een grote SUV van dezelfde fabrikant.

De boordlader van dit model is erg indrukwekkend te noemen. Maar liefst 232 kW kan via DC-snelladen worden geladen bij snellaadstations. Hierdoor heeft u maar slechts achttien minuten nodig om van 10% naar 80% op te laden. Hiermee is het één van de eerste personenauto’s die zo geavanceerd is en hiermee onderscheidt hij zich van de concurrentie.

Interieur & exterieur

Strak en minimalistisch zijn de juiste woorden wanneer het interieur van de Hyundai IONIQ 5 omschreven moet worden. Via het boordsysteem heeft u toegang tot verschillende functies voor de rijveiligheid en infotainment. Ook hebben de Koreanen rekening gehouden met ontspanning en flexibiliteit. De stoelen zijn namelijk zogenaamde relaxseats, waarmee degene in de stoel met een druk op de knop onderuit zakt. Zo kunt u bijvoorbeeld tijdens het snelladen heerlijk tot rust komen.

Van buiten is duidelijk te zien dat Hyundai de keuze heeft gemaakt voor de looks van een conceptauto. Dit is te zien aan de strakke lijnen en de minimalistische vormgeving, waardoor de IONIQ 5 compact oogt. Toch is de personenauto 4,6 meter lang met een wielbasis van 3 meter. Zodoende beschikt deze Hyundai over een voor en achter bergruimte van maar liefst 588 liter.

Een Hyundai IONIQ 5 leasen?

Heeft de leaseauto van de maand januari uw interesse gewekt? Bij ROS finance vindt u zowel de nieuwste als tweedehands modellen van de Hyundai IONIQ 5

Staat uw gewenste personenauto hier niet tussen en heeft u dit model wel bij een andere dealer of garage zien staan? Ook dan is financial lease via ROS finance mogelijk. Rijd binnen 24 uur de weg op tegen een vast en laag bedrag per maand. Bereken met behulp van onze lease calculator uw maandelijkse leasebedrag.

Ook interessant