14 april 2022

Leaseauto van de maand: Opel Vivaro

  1. De geschiedenis
  2. De Opel Vivaro
  3. Interieur & exterieur
  4. De Opel Vivaro leasen?

De geschiedenis

Net na de eeuwwisseling werd de Opel Vivaro geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Sinds het begin heeft deze bedrijfswagen veel aan populariteit gewonnen. Dat is helemaal niet gek gezien het een praktische, ruime en comfortabele wagen is van uitstekende Duitse kwaliteit.

Tot aan de modellen van 2019 is de Vivaro van binnen én van buiten op een broertje van de Renault Trafic en de Nissan Primastar. Dit heeft als reden dat de fabrieken tijdens de ontwikkeling van deze bedrijfswagens nauw samenwerkten.

Opel valt vanaf 2017 onder een andere samenwerking. Dit heeft tot gevolg dat de Opel Vivaro met het bouwjaar 2019 en later verwant zijn aan de Citroën Jumpy, Toyota ProAce en de Peugeot Expert. De Zafira Life, ook van Opel, is een bedrijfswagen die erg lijkt op de Vivaro. Beide modellen zijn echte Multi Purpose Vehicles sinds deze de laatste jaren bijna net zo comfortabel rijden als de personenauto’s van de Duitse fabrikant.

De Opel Vivaro

De Opel Vivaro is er in verschillende uitvoeringen. Zo is er de gesloten uitvoering, maar ook uitvoeringen met een dubbele cabine, platform cabine of juist een combi. Bij het leasen is het van belang om het bouwjaar van 2019 in de gaten te houden. Uitvoeringen van voor 2019 hebben andere maten vergeleken met die in recente bouwjaren. Het verschil in hoogte kan wel zeven centimeter zijn. De lengte kan voor u één van de belangrijkste punten zijn tijdens de overweging in het leasen. De nieuwe uitvoeringen zijn verkrijgbaar tussen 4,6 meter en 5,3 meter.

Sinds 2020 is de Opel Vivaro er ook met elektrische aandrijving. Oude types zijn alleen beschikbaar met een dieselmotor. De motor heeft een inhoud van 1,6 liter en beschikt over een vermogen van 85 kW. Met een gemiddeld brandstofverbruik van 6,2 liter per 100 kilometer, is dit model een zuinige bedrijfswagen.

Interieur & exterieur

Qua exterieur is de Vivaro makkelijk te herkennen. De Duitse vormen zijn duidelijk aanwezig en dankzij de brede achterportieren en dito schuifdeuren aan beide kanten is er voldoende laadruimte. De schuifdeuren zijn bij de nieuwste modellen elektrisch te openen met een voetbeweging bij de sensoren.

Veiligheid en comfort zijn erg belangrijk. Daarom zijn alle zitplaatsen in deze bedrijfswagen ergonomisch gevormd en is er de keuze voor verwarmbare stoelen. Een head-up display is aanwezig en dat geldt ook voor het gebruiksvriendelijke Multimedia Navi Pro via touchscreen. Voor de veiligheid maken de verschillende assistentiesystemen gebruik van herkenning van verkeersborden, is grootlicht automatisch in te schakelen, herkent hij vermoeidheid bij de bestuurder en is er Lane Assist. Ook Adaptive Cruise Control, dodehoek-waarschuwing en Hill Climb Assist is aanwezig in deze Duitse bedrijfswagen.

Onderweg is de Opel Vivaro te gebruiken als een mobiel kantoor. Het verstelbare tafeltje, een smartphone/tablet-houder en met verschillende opbergvakken is alles overzichtelijk op te bergen.

De Opel Vivaro leasen?

Is uw interesse gewekt en wilt u de leaseauto van de maand april leasen? In de lease voorraad van ROS finance vindt u zowel nieuwe modellen als occassions van de Opel Vivaro.

Wanneer u bij een andere garage of autodealer de Vivaro gezien heeft, dan kunt u uw bedrijfswagen laten financieren door ROS finance. Financial lease biedt u meerdere financiële voordelen. Betaal een laag, vast bedrag per maand en rijd binnen 24 uur de weg op in uw nieuwe Opel Vivaro. Bereken met behulp van onze lease calculator het maandelijkse leasebedrag.

Ook interessant