25 maart 2022

Leaseauto van de maand: Peugeot 3008

  1. De geschiedenis
  2. De Peugeot 3008
  3. Interieur & exterieur
  4. De Peugeot 3008 leasen?

De geschiedenis

De Peugeot 3008 was de eerste midi-SUV die bij Peugeot in 2009 in productie ging. In 2016 werd deze karakteristieke SUV geïntroduceerd als opvolger van de 3008 uit 2008. Dit was de 2e generatie die begin 2017 op de markt kwam. Het was direct een schot in de roos! Dit model werd namelijk in hetzelfde jaar uitgeroepen tot ‘Europese Auto van het Jaar’.

De Peugeot 3008

De praktische, comfortabele en opvallende Peugeot 3008 heeft veel te bieden. Zoals u van een Frans merk mag verwachten, is dit model zowel verkrijgbaar met een benzine-, diesel- en hybridemotor. Het model is standaard voorwielaangedreven. De hybride versie is de enige uitvoering die leverbaar is met vierwielaandrijving. 

In zijn sterke configuratie beschikt de 3008 dankzij de kracht van de elektromotor over een systeemvermogen van maar liefst 300 pk.

De ruime keuze bij de Peugeot 3008 is zonder meer een van de redenen om er een te leasen. Crossovers blijven daarnaast aan populariteit winnen, en met deze opmerkelijke Franse auto beschikt u zeker niet over een standaard personenauto.

Interieur & exterieur

Bij het originele design van de 3008 is het voor veel mensen maken of kraken; u vindt het model mooi of niet. Bij de nieuwe generatie is dit totaal anders. Men is het erover eens dat het ontwerp er fraai uitziet. Men kiest in dit geval dus unaniem voor maken. 

Vergeleken met zijn voorganger heeft de nieuwste versie een meer sportieve uitstraling met strakke vouwen en Franse details. De 3008 SUV is 4,45 meter lang, 1,84 meter breed en 1,62 meter hoog. De bodemvrijheid bedraagt 22 centimeter, waardoor het Franse model beschikt over een hoge instap. Met vijf zitplaatsen en een bagageruimte van 520 liter is de Peugeot ook uitermate geschikt als family car.

Van binnen valt het futuristische dashboard gelijk op. De vernieuwde Peugeot i-Cockpit beschikt over allerlei technische snufjes. Zo heeft u de beschikking over Peugeot Connect. Hiermee krijgt u toegang tot connected services, zoals brandstofprijzen, navigatie met realtime verkeersinformatie, het weer en veel meer. Ook uw smartphone mag niet ontbreken. Met Apple CarPlay of Android Auto en de optionele draadloze telefoonlader bent u altijd verbonden.

Uiteraard hebben zijn comfort en veiligheid niet over het hoofd gezien. Dankzij de nieuwste generatie rijhulpsystemen wordt rijden nog aangenamer. De adaptieve cruise control past automatisch uw snelheid aan per weg en filerijden wordt makkelijker dankzij de rijstrookassistent en de STOP-functie.

Een Peugeot 3008 leasen?

Bent u geïnteresseerd in de leaseauto van de maand maart? Vind bij ROS finance zowel de nieuwste als tweedehands modellen van de Peugeot 3008.

Staat de personenauto die uw wenst hier niet tussen en heeft u dit model wel bij een andere dealer of garage gezien? Ook dan is financial lease via ROS finance mogelijk. Rijd binnen 24 uur de weg op tegen een vast en laag bedrag per maand. Bereken met behulp van onze lease calculator uw maandelijkse leasebedrag.

Ook interessant