15 februari 2022

Leaseauto van de maand: Renault Master

  1. De geschiedenis
  2. De Renault Master
  3. Interieur & exterieur
  4. De Renault Master leasen?

De geschiedenis

De eerste generatie van de Renault Master bestaat al sinds 1997 en is verwant aan de Opel Movano en de Nissan Interstar. De tweede generatie kende weinig verschillen met de eerste generatie. 

Vanaf 2010 rijdt de derde generatie rond door Nederland, welke wel meer verschilt van de eerdere generaties. Er is meer aandacht besteed aan comfort, ontwerp en ergonomie. Door de jaren heen heeft Renault, als gerespecteerd Frans automerk, een sterke reputatie opgebouwd als het gaat om bedrijfswagens. Voor welke toepassing dan ook, Renault heeft een variant ontworpen. Denk hierbij aan Masters met een dubbele cabine of chassis cabine, maar ook Masters als gesloten bedrijfswagens. Elke variant is voorzien van het vertrouwde en vloeiende lijnenspel, waarin het Franse gevoel voor comfort en performance perfect samengaat.

De Renault Master

Bij de Renault Master is er aan keuze geen gebrek. Bij het leasen van dit Franse model heeft u de keuze tussen zes dieselmotoren met een vermogen van 130 tot 180 pk. Echter is er ook de volledig elektrische Renault Master. De verschillende varianten kennen een beschikbare laadruimte van 8 tot 22m3. De lengte van deze bedrijfswagen varieert van 2,43 tot en met 5,46 meter. 

De Franse fabrikant heeft met de Master een comfortabele bedrijfswagen proberen neer te zetten. Vooral bij het maken van lange ritten is dit natuurlijk gewenst en draagt het bij aan veiligere omstandigheden voor de chauffeur en bijrijders. Tevens zorgt het grote formaat voor een hogere efficiëntie, wat bijdraagt aan het milieu. Tenslotte is het nieuwste model van de Renault Master ook nog 12 procent zuiniger qua brandstof.

Interieur & exterieur

Waar tijdens de eerste twee generaties het interieur en exterieur vrij basic waren, zijn de nieuwste exemplaren in de derde generaties sterk verbeterd. Dit is terug te zien in het design, comfort, ergonomie en de elektronica die gebruikt wordt. Zo is het gemak van de Master te combineren met elektronica zoals ESP, hill start assistentie en bochtverlichting. Zo beschikt u over een complete bedrijfswagen die zich aan elke situatie weet aan te passen.

In het interieur valt op hoe uitgekiend het is met tal van handige opbergvakken, comfortabele stoelen en een overzichtelijk boardsysteem dat is gefabriceerd van stevig materiaal. Van buitenaf springt de nieuwe neus met de vlakke motorkap en de grote grille direct in het oog. Elegant en functioneel zijn de termen die het geheel perfect omschrijven.

De Renault Master leasen?

Wilt u de leaseauto van de maand februari leasen? In de lease voorraad van ROS finance vindt u zowel nieuwe modellen als occassions van de Renault Master.

Heeft u bij een andere garage of autodealer de Master gezien? Ook dan kunt u uw auto laten financieren door ROS finance. Financial lease biedt u meerdere financiële voordelen. Betaal een laag, vast bedrag per maand en rijd binnen 24 uur de weg op in uw nieuwe Renault Master. Bereken met behulp van onze lease calculator het maandelijkse leasebedrag.

Ook interessant