9 augustus 2022

Leaseauto van de maand: SEAT Ibiza

  1. De geschiedenis
  2. De SEAT Ibiza
  3. Interieur & exterieur
  4. De SEAT Ibiza leasen?

De geschiedenis

De Ibiza is al jaren de compacte bestseller van het Spaanse SEAT. Deze personenauto is sinds 1984 te vinden op de Nederlandse wegen en staat bekend om de sportieve uitstraling. Het was een nogal vierkanten personenauto en erg compact. De overname door Volkswagen in 1990 zorgde ervoor dat de onderstellen en andere onderdelen hetzelfde waren als bij de Volkswagen Polo en de Skoda Fabia. De tweede, derde en vierde generatie werden vanaf 1993 tot en met 2017 gefabriceerd. Vanaf 2017 is de vijfde generatie op de markt gebracht en ook te leasen bij ROS finance.

De SEAT Ibiza

Generatie na generatie werd het sportieve model steeds beter en groter. De huidige vijfde generatie is een 5-deurs hatchback en is te leasen in vijf varianten met verschillende motoren. De SEAT Ibiza modellen worden geleverd met 1.0 MPI EVO motor die een vermogen heeft van 80pk. Ook zijn er Ibiza modellen met een 1.0 EcoTSI motor. De handgeschakelde variant met deze motor beschikt over vijf versnellingen en een vermogen van 95pk. De DSG-automaat beschikt over een vermogen van 110pk.

Het basic model van de Ibiza lijn is de Reference. De Style is al een luxere uitvoering, terwijl de FR ook luxe is, maar vooral sportiever. Bovenaan de lijst staat de Ibiza Business Intense.

Welke uitvoering u ook gaat leasen, u bent van alle gemakken voorzien, zoals cruise control, front assist technology en comfortabele bekleding.

Interieur & exterieur

De nieuwe SEAT Ibiza mag gezien worden; daar is geen twijfel over mogelijk. De strakke lijnen aan de buitenkant laten veel gelijkenissen zien met de voorgangers. Ook de ronde vormen zorgen voor een sportieve uitstraling van het Spaanse model. 

Van binnen is de Ibiza wel aardig onder handen genomen. Dit is met name te merken wanneer er een blik geworpen wordt op het dashboard. De stijlvolle afwerking met een zwevend infotainment scherm en de unieke verlichting in de roosters, zorgen voor een ware experience

Het infotainmentsysteem is niet alleen opvallend wanneer u instapt, maar uiteraard ook erg functioneel. Het is ideaal voor de bediening van de navigatie, telefooncontactlijst of het afspelen van uw muziek. Uw favoriete nummers klinken nog beter met het BeatsAudio™ Sound System. Wanneer u de infotainment connect met de SEAT CONNECT-app, bent u altijd op de hoogte van de verkeersinformatie, parkeerplaatsen en tankstations in de omgeving.

Een SEAT Ibiza leasen?

Heeft de leaseauto van de maand juli uw interesse gewekt? In de lease voorraad van ROS finance vindt u zowel de nieuwste als tweedehands modellen van de SEAT Ibiza.

Heeft u uw gewenste personenauto hier niet tussen zien staan, maar heeft u dit model wel bij een andere dealer of garage gezien? Ook dan is financial lease via ROS finance mogelijk. Binnen 24 uur rijdt u de weg op tegen een vast en laag bedrag per maand. Bereken met behulp van onze lease calculator het maandelijkse leasebedrag.

Ook interessant