9 september 2022

Leaseauto van de maand: Opel Mokka

Deze maand is de leaseauto van de maand de Opel Mokka. De keuze voor deze Duitse personenwagen is gebaseerd op verschillende eigenschappen, de populariteit en de beschikbaarheid in onze lease voorraad. In dit artikel leest u waarom onze ogen deze maand op de Mokka zijn gevallen.

  1. De geschiedenis
  2. De Opel Mokka
  3. Interieur
  4. De Opel Mokka leasen?

De geschiedenis

In 2012 is de productie van de Opel Mokka als subcompacte crossover-SUV gestart door de Duitse autofabrikant. De Mokka werd destijds in de Opel modellenlijn gepositioneerd tussen de Antara en de Zafira Tourer. Hij was toen verkrijgbaar als voorwiel- en vierwielaangedreven versie. De herkenbare naam komt van de kleine, ronde koffiebonen van de variëteit Arabica-koffie.

In 2016 werd de Opel Mokka omgedoopt tot de Mokka X, die in het Verenigd Koninkrijk ook wel bekend staat onder het merk Vauxhall. In Noord-Amerika en China wordt het model verkocht als Buick Encore.

De tweede generatie van de Mokka werd gelanceerd in 2020. Dit betekende een overstap naar het PSA-platform, na de overname van de merken Opel en Vauxhall in 2017. Het model werd hernoemd naar Mokka, waarbij de letter 'X' werd weggelaten.

De Opel Mokka

De Duitsers hebben bij de nieuwste Mokka veel oog voor detail gehad, vooral met betrekking tot praktische functionaliteit en veiligheid. Alle Mokka modellen beschikken onder andere over een automatisch noodremsysteem. Bovendien is Adaptive Cruise Control en Advanced Park Assist aanwezig. 

Er is de keuze uit twee brandstof uitvoeringen; namelijk benzine en diesel. De diesel variant staat bekend om de aanduiding CDTi. Bij de benzinevariant is vaak ‘Turbo’ te zien. De 1.6 CDTi is de meest voorkomende dieselmotor bij de Mokka. De 1.4 Turbo komt het meeste voor bij de benzine uitvoeringen.

Daarnaast blijft ook Opel niet achter wat betreft elektrisch aangedreven modellen. Van de Opel Mokka is er de ook de Opel Mokka-e. De elektrische uitvoering beschikt over een 100 kW sterke elektromotor en een 50 kWh batterij. Hiermee beschikt de Mokka-e over een actieradius van meer dan 300 kilometer.

Met de Mokka heeft Opel een opvallend model ontwikkeld. De “Vizor” front is het allereerste wat opvalt. Hierbij zijn de koplampen en de grille optisch uit één stuk gesneden. Ook de LED-achterlichten zijn strak vormgegeven. Het model is stoer van karakter vanwege de strakke lijnen. Het is een Opel-design dat doet hopen op meer. 

Interieur

Net als het exterieur heeft het interieur van de Opel Mokka een ontzettend strak design. Zo beschikt u als bestuurder over een breed paneel, waarbij twee grote schermen met elkaar zijn samengesmolten tot één scherm. Dit wordt het “Pure Panel” genoemd.

Het gebruiksvriendelijke scherm met touchscreen is onderdeel van het infotainmentsysteem en geeft u toegang tot de achteruitrijcamera, Apple CarPlay en streaming via Bluetooth. Daarnaast bent u in elke uitvoering zeker van de meerdere USB-poorten en een kwalitatief sterk geluidssysteem met zes speakers.

Bij sommige te leasen Mokka modellen beschikt de bestuurdersstoel zelfs over een massagefunctie voor extra comfort tijdens uw ritten. Ook verwarmbare stoelen en een verwarmbaar stuurwiel behoren tot de mogelijkheden. 

Een Opel Mokka leasen?

Wilt u een Opel Mokka leasen bij ROS finance? Bij ons vindt u zowel nieuwe als occasion modellen van de Opel Mokka
Wanneer u de personenauto van uw dromen niet onze voorraad heeft gezien, maar wel bij een andere dealer of garage, dan is financial lease via ROS finance is ook mogelijk. Binnen 24 uur rijdt u de weg op tegen een vast en laag bedrag per maand. Met behulp van onze lease calculator berekent u het maandelijkse leasebedrag.

Ook interessant