9 november 2022

Leaseauto van de maand: Volkswagen Tiguan

De leaseauto van de maand november is de Volkswagen Tiguan. De keuze voor deze Duitse personenwagen is gebaseerd op verschillende eigenschappen, waaronder de populariteit en de beschikbaarheid in onze lease voorraad. In dit artikel leest u waarom onze ogen deze maand op de Tiguan zijn gevallen.

  1. De geschiedenis
  2. De Volkswagen Tiguan
  3. Interieur
  4. De Volkswagen Tiguan leasen?

De geschiedenis

De Tiguan is al een tijdje te bewonderen. Deze crossover werd namelijk geïntroduceerd in 2007. Hiermee was het één van de eerste Europese crossovers in dit segment. Het was met name een gevolg van het succes van de Japanse merken. Die hadden aangetoond dat compacte crossovers met de reguliere techniek van een personenauto erg goed in de markt lag.

De Volkswagen Tiguan is gebouwd op het PQ35-platform. Dit is hetzelfde platform als de Volkswagen Jetta, de Audi A3 en Seat Altea. Eerst was de Tiguan leverbaar met slechts twee motoren: één 1.4 TSI motor met 150 pk en de tweede motor was een 2.0 TDI met 140 pk. Allebei de motoren waren uitgerust met de ‘4Motion’-vierwielaandrijving.

Jarenlang was de compacte crossover van Volkswagen alleen beschikbaar met vijf zitplaatsen. In 2017 is daar verandering in gekomen. Na de lancering van de tweede generatie Tiguan, werd de Tiguan Allspace geïntroduceerd. Dit model is 21,5 centimeter langer dan de de standaard Tiguan en biedt twee extra zitplaatsen achterin de personenauto.

De Volkswagen Tiguan

De Volkswagen Tiguan is de best verkopende SUV in Europa en voor Volkswagen zelf het bestverkopende model. De 5-deurs SUV van de Duitse autofabrikant is ontzettende populair en dat is niet zonder reden. De populariteit heeft de Tiguan mede te danken aan de stoere uitstraling, de hoge zit en de goede prijs-kwaliteitverhouding waar Volkswagen bekend om staat.

In 2020 heeft het model een upgrade gekregen en is de auto beschikbaar als plug-in hybrid. Het stoere uiterlijk kenmerkt zich door de grille, bumpers, hoge motorkap en brede LED-lampen.

Populaire uitvoeringen van de Volkswagen Tiguan zijn onder andere de R-Line, Highline en Sport & Style. Het meer sportieve design van de R-Line spreekt veel mensen aan, terwijl de Highline zich meer focust op luxe en comfort. De Sport & Style is een speciale uitvoering en heeft een verchroomde grille, 18-inch lichtmetalen wielen en chroom afwerking langs de zijkant.

Interieur

Bij de upgrade van 2020 is ook het interieur onder handen genomen. Zo kunt u via de digitale cockpit, de auto met stem of gebaren bedienen. Met de hulp van de Adaptive Cruise Control en Lane Assist kan de Tiguan ook voor een groot deel zelf rijden. Met de Travel Assist van Volkswagen kan de Tiguan bij snelheden tot en met 210 kilometer per uur het gasgeven en remmen overnemen.

Met het nieuwste infotainmentsysteem en een hoop online services bent u van alle luxes voorzien. Zo is het mogelijk om toegang te krijgen tot meerdere streamingdiensten en radiostations. Met de Wi-Fi hotspot kijken passagiers naar hun favoriete Netflix serie of luisteren ze naar hun favoriete muziek. Als bestuurder ziet u met We Connect de real-time navigatie en leert u alles over uw rijstijl.

Geen avontuur is te groot voor deze SUV. De Duitse personenauto heeft een grote kofferbak waar je alle kanten mee op kunt. Daarnaast heeft hij een trekgewicht tot wel 2.000 kilo.  

Een Volkswagen Tiguan leasen?

Ook een Volkswagen Tiguan leasen bij ROS finance? Dat kan! Bij ons vindt u zowel nieuwe als occasion modellen van de Volkswagen Tiguan

Wanneer u de personenauto van uw dromen niet in onze voorraad heeft gezien, maar wel bij een andere dealer of garage, dan is financial lease via ROS finance mogelijk. Binnen 24 uur rijdt u de weg op tegen een vast en laag bedrag per maand. Met behulp van onze lease calculator berekent u het maandelijkse leasebedrag.

Ook interessant