15 november 2022

Luxe occasions: een toenemende interesse in tijden van hoge inflatie

In tijden van hoge inflatie zien we een toenemende interesse in luxe tweedehands personenauto's. Dat klinkt best tegenstrijdig, niet? Ondernemers zijn dan weliswaar op zoek naar manieren om geld te besparen, maar leveren liever niet in op luxe wanneer het gaat om auto’s. Hoe speel je als autodealer in op deze trend?

Occasions zijn dan wel veel goedkoper in aanschaf dan een nieuwe blinkende auto met een minimaal aantal kilometers op de teller, maar tegenwoordig wordt er steeds meer waarde gehecht aan het personaliseren van een auto. En dit kost nou eenmaal meer geld. En waarom geven ondernemers (en overigens ook particulieren) liever meer geld uit aan een luxe occasion? Kopers zien een luxe wagen als een duurzame investering die ook nog eens bestendig is tegen een eventuele recessie. 

Woorden als comfort, gemak en entertainment zijn “key” als het gaat om luxe auto’s. Daarnaast worden er ook steeds meer geavanceerde snufjes ingebouwd wat ten goede komt aan de veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan autonoom rijden, snelheidscorrectie en automatisch afremmen. 

Met de komst van elektrische auto’s is de interesse in luxe auto’s alleen maar toegenomen. De nieuwste elektrische modellen worden voorzien van de nieuwste technologieën, waardoor een auto steeds meer aan kan sluiten op de behoeften van de rijder. 

Gebruik luxe als trigger

Een klant zal niet direct en gemakkelijk vallen voor een luxe auto. Het is en blijft nou eenmaal wel een grote (maandelijkse) uitgave, dus de oriëntatiefase duurt lang.  Maar uit ervaring weten wij dat klanten die in eerste instantie wel geïnteresseerd zijn in een luxer model, ook vaak even blijven rondneuzen op de pagina waar auto’s binnen een hogere prijscategorie staan. Als autodealer is het dus handig om een aantal paradepaardjes als trigger in te zetten, zodat je de klanten verder die salestunnel intrekt zonder dat zij zich daarvan bewust zijn. 

Verkoop de auto in samenwerking met ROS finance

Wil jij dat jouw (luxe) auto’s getoond worden aan een grote groep? Bij ROS finance is het mogelijk om jouw autovoorraad kosteloos te koppelen met onze voorraad. Hierdoor profiteer jij van een extra afzetkanaal. 

Adverteren bij ROS finance gaat heel gemakkelijk en snel. Dankzij een koppeling met ons systeem wordt jouw volledige autoaanbod automatisch ingeladen op onze website. Onze bezoekers krijgen vanaf dat moment ook de door jou aangeboden auto’s te zien. Zo hopen wij samen met jou nog meer particulieren en ondernemers te helpen aan de perfecte auto!

Ook interessant