22 juli 2022

Merk uitgelicht: Cupra

  1. De geschiedenis
  2. Topmodellen
  3. Een Cupra leasen?

De geschiedenis

Jarenlang stond Cupra bekend als de de typeaanduiding voor de sportieve modellen van het Spaanse merk SEAT. Doordat de sportieve SEAT modellen steeds populairder werden, kwam hier  in 2018 verandering in. Sindsdien wordt het label als merk op zich op de markt gebracht. Cupra produceert nu high-performance auto’s en is ook verantwoordelijk voor Cupra Racing, dat zich richt op de autosport. Het merk ontwikkelt voornamelijk auto’s die gebaseerd zijn  op de basis van al bestaande SEAT modellen, waaronder de Ibiza en Leon. Tot op de dag van vandaag zijn deze modellen ontzettend populair.

De naam Cupra is is minder "nieuw" dan je in eerste instantie zou denken. Deze naam werd in 1985 gegeven aan voor de sportvarianten van SEAT. Deze keuze werd gemaakt om het Spaanse automerk doelgerichter te werk te laten gaan in de autosport. Met meerdere zeges en wereldtitels bleek dit aardig succesvol. Snel volgden sportieve personenauto’s onder het label. Deze auto’s beschikken over techniek die mede is opgedaan in de raceklassen. De Ibiza GTI Cupra Sport 16v uit 1996 is het eerste model dat in de showrooms van Seat terechtkwam.

Top 3 Cupra modellen

Na de afscheiding van SEAT in 2018 heeft Cupra al diverse modellen op de markt gebracht. 

Ateca

Het eerste model dat onder de merknaam Cupra gepresenteerd werd, was de Ateca. De Ateca is een 300 pk sportversie van de SEAT-versie. Het model is dus afgeleid van de Seat Ateca. Dat was overigens de eerste SUV uit de garage van Seat is, die vanaf 2016 op de markt is.

Het grootste zichtbare verschil tussen de SEAT en Cupra versie is het nieuwe Cupra logo met twee gekruiste letters 'C'. Daarnaast staat de Cupra een centimeter lager bij de grond. In alle gevallen is dit model een vijfdeurs SUV met ruimte voor vijf inzittenden en een bagageruimte van 485 liter. De modellen na 2020 zijn exemplaren die een kleine facelift hebben ondergaan. Zo heeft de auto nieuwe LED-koplampen en nieuw ontworpen achterlichten. De bumpers hebben een meer sportieve uitstraling en aan de achterkant zijn vier uitlaatpijpen te zien.

Formentor

Cupra brengt ook volledig eigen sportmodellen op de markt die niet als SEAT worden verkocht. Het eerste model hiervan is de Formentor. Wanneer u sportiviteit met moderniteit wilt combineren, is dit de perfecte personenauto. Deze SUV staat bekend om zijn combinatie van comfort, futurisme en budget. 

Als trotse (toekomstige) eigenaar van de Formentor beschikt u over een hoogliggende SUV, die fijn op de weg ligt en soepel door iedere bocht gaat. Qua vermogen is er niets te klagen. Met 310 pk en vierwielaandrijving is het duidelijk dat dit model zich richt op de sportieve bestuurder. Hij trekt op met een snelle tijd van 4,9 seconden. Daarnaast ziet de Formentor er met het atletische uiterlijk en strakke lijnen aantrekkelijk en modern uit. Met de 2.0 liter TSI en de DSG-automaat in de sportieve modus reageert deze Cupra nog eens assertief en alert.

Leon Sportstourer

In de voorraad van Cupra zijn ook Hybride modellen aanwezig. De Leon Sportstourer is hiervan een goed voorbeeld. Dit model is de overtreffende trap van de gewone Seat Leon. Bij het optrekken bent u met de elektromotor van 52 kilometer overal eerder weg. In combinatie met met een brandstofmotor is dit perfect. De auto is te leasen met een vermogen van 245 pk tot een vermogen van maar liefst 300 pk met DSG. 

Stoer, sportief en genoeg ruimte. Dat zijn de eigenschappen passen bij de Leon Sportstrourer. Het is een auto met stijl en high performance motoren. Deze Cupra herkent u uit duizenden. Aan het stoere design en de high performance motoren is deze Cupra verder te herkennen.

Een Cupra leasen?

Heeft u interesse gekregen in het leasen van een Cupra? Bij ROS finance vindt u zowel de nieuwste als tweedehands modellen van Cupra.

Staat uw gewenste auto hier niet tussen, maar heeft u dit model wel bij een andere dealer of garage gezien? Ook dan is financial lease via ROS finance mogelijk. Rijd binnen 24 uur de weg op tegen een vast en laag bedrag per maand. Met behulp van onze lease calculator berekent u gemakkelijk uw maandelijkse leasebedrag.

Ook interessant