21 september 2022

Merk uitgelicht: Tesla

Ruim 30.000 auto’s zijn er beschikbaar in de lease voorraad van ROS finance. Het aantal personenauto’s en bedrijfswagens blijft groeien. Hierdoor kunnen wij onze (potentiële) leaserijders voorzien van de personenauto of bedrijfswagen van hun dromen. In deze tijden blijven automerken zich ontwikkelen, waardoor de modellen nog beter tegemoetkomen aan de wensen en behoeften van leaserijders. Wij lichten dan ook graag één van de meest innovatie merken uit: Tesla.

  1. De geschiedenis
  2. Topmodellen
  3. Een Tesla leasen?

De geschiedenis

Iedereen kent Tesla als het moderne bedrijf met innovatie elektrische personenwagens. Om te weten waar het allemaal begonnen is, rijden we een stukje achteruit in de tijd. In 2003 is het Amerikaanse bedrijf opgericht Martin Eberhard en Marc Tarpenning. De naam is afkomstig van Nicola Tesla, de uitvinder van de wisselstroomgenerator, de wisselstroomelektromotor en andere onderdelen van het elektriciteitsnet. Het bedrijf produceert niet alleen de personenauto’s, maar ook energie-opslagsystemen, aandrijflijnen, batterijen en laadsystemen.

Velen denken vandaag bij Tesla vooral aan Elon Musk, maar hij stapte pas een jaar later in. In 2008 werd hij de CEO. In datzelfde jaar kwam het eerste automodel van Tesla op de markt; de Roadster. Deze auto is gebaseerd op de Lotus Elise, maar dan natuurlijk als elektrische variant. In de jaren daarop volgden meer modellen welke verderop in dit artikel staan uitgelicht.

Het bedrijf gelooft als men sneller overstapt van fossiele brandstoffen naar een emissieloze toekomst, hoe beter het is. De producent heeft de ambitie om een nog grotere autofabrikant te worden door eerst de huidige, dure wagens te ontwikkelen en daarna de inkomsten en technologieën te gebruiken voor de ontwikkeling van goedkopere modellen.

Topmodellen

De Amerikaanse autofabrikant heeft al meerdere modellen op de markt gebracht in de afgelopen jaren. Hieronder een overzicht van drie topmodellen.
 

Model S

Na de Roadster was de luxueuze Model S in 2012 de eerstvolgende personenauto die werd geïntroduceerd. Binnen drie jaar was het de best verkochte elektrische auto ter wereld. In 2016 stond de Model S op de tweede positie, onder de Nissan Leaf.

Dit model is een luxe, volledig elektrisch aangedreven 5-deurs hatchback. Na de introductie in 2012 in Amerika is de Model S sinds 2013 beschikbaar in Nederland. 

De vijfdeurs sedan heeft een sportief uiterlijk. Daarnaast is de personenauto, zoals u van Tesla gewend bent, voorzien van moderne software en een uitstekende aandrijflijn. De ingebouwde accu zorgt voor een 100% elektrische aandrijving. Met een volle batterij kan de Tesla Model S een afstand van 480 kilometer afleggen. Daarnaast wordt ook de productie van de Tesla modellen zuiniger, waarbij de actieradius steeds groter wordt. Dankzij de populariteit van de Tesla Model S in Nederland sinds 2013, wordt het aanbod vanTesla Model S occasions ook steeds groter. Bekijk al onze modellen in onze lease voorraad.
 

Model 3

De indrukwekkende elektrische prestaties en het strakke design zijn bij Tesla van een hoog niveau. Daarbij komt kijken dat de Model 3 erg goed scoort qua veiligheid. 2016 was het jaar dat Tesla dit model presenteerde. Ondanks dat het model pas vanaf eind 2017 werd geleverd, ontving het merk binnen no-time erg veel orders.

Het Amerikaanse merk staat bekend om het minimalistische en futuristische design. De Model 3 is hier geen uitzondering op. In het interieur is het 15 inch touchscreen een perfect voorbeeld. Alle draadloze software-updates worden via dit systeem naar de Tesla overgezet. Deze updates zorgen voor nieuwe functies en prestaties.

Twee jaar geleden was de Tesla Model 3 in Nederland één van de meest verkochte personenauto’s. In dit model bent u verzekerd van veel rijplezier, gecombineerd met luxe, minimalistisch design en veel veiligheid. Ook de actieradius en hoge laadsnelheid zijn kenmerkend voor de Model 3. 

Bent u geïnteresseerd in het leasen van de Tesla Model 3 bij ROS finance? Bekijk dan de beschikbare modellen in onze lease voorraad
 

Model X

Ook op het gebied van SUV’s kon Tesla niet achterblijven. Daarom introduceerde het bedrijf in 2016 hun eigen SUV; de Tesla Model X. Het is een grote, luxe personenauto met zeven zitplaatsen. 

Het meeste opvallende aan de Tesla Model X zijn de Falcon Wing-deuren, zoals het bedrijf het zelf noemt. Dit zijn de twee achterste portieren die niet zijwaarts, maar verticaal openen. Het idee hiervan is dat het de bereikbaarheid van de zitrijen achterin verbetert. Door de verticale beweging kunnen de deuren zonder problemen geopend worden op de krapste parkeerplaatsen. Met een lengte van vijf meter is de Model X behoorlijk lang. 

De actieradius van het model is afhankelijk van welke uitvoering wordt gekozen. Bij de verschillende modellen varieert de actieradius van 350 tot 560 kilometer voor de Tesla Model X Long Range. In de afgelopen jaren zijn hier vier verschillende versies van aangeboden. Ze hebben een vermogen van 60, 75, 90 of 100 kilowattuur.  Op dit moment staan er meer dan tien modellen in onze lease voorraad.

Een Tesla leasen?

Wilt u ook een Tesla leasen? Bij ROS finance vindt u zowel de nieuwste als tweedehands modellen van Tesla.
Staat uw gewenste personenauto niet in onze lease voorraad, maar heeft u dit model wel bij een andere dealer of garage gezien? Geen zorgen! Ook dan is financial lease via ROS finance mogelijk. Zo rijdt u binnen 24 uur de weg op tegen een vast en laag bedrag per maand. Raadpleeg onze lease calculator en bereken gemakkelijk uw maandelijkse leasebedrag. 

Ook interessant