14 juli 2023

Met een elektrische auto naar uw vakantiebestemming: deze auto’s rijden als een zonnetje

Heeft u ooit gedroomd van een vakantie waarbij u kunt genieten van zorgeloos rijden, wetende dat u het milieu niet belast? Goed nieuws! In dit artikel stellen we u voor aan de top 5 duurzame auto's die als een zonnetje rijden. Met deze auto's kunt u niet alleen volledig elektrisch en milieuvriendelijk rijden, maar ze bieden ook de perfecte combinatie van stijl, comfort en prestaties.

Deze voertuigen zijn uitgerust met geavanceerde technologieën en hebben een grote actieradius, waardoor u een stuk minder vaak hoeft op te laden onderweg . En het beste nieuws is dat er tegenwoordig steeds meer laadpleinen langs de weg beschikbaar zijn, waardoor het opladen van uw auto niet langer een stressvolle situatie is.

1. De actieradius van elektrische auto's
2. Geen actie zonder een hoge actieradius
3. Tesla Model Y
4. Hyundai Ioniq 5
5. Volvo XC40 Recharge Twin Motor
6. BMW i4 
7. KIA EV6 Longe Range 2WD
8. Een elektrische auto leasen bij ROS finance

De actieradius van elektrische auto's

Tegenwoordig is de actieradius van elektrische auto's aanzienlijk gegroeid, waardoor ze een steeds aantrekkelijkere optie worden voor langeafstandsreizen. Dankzij voortdurende innovaties in batterijtechnologie en efficiëntieverbeteringen kunnen moderne elektrische auto's indrukwekkende afstanden afleggen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het vinden van een laadstation. Met actieradiussen die regelmatig de 400 kilometer overstijgen en enkele modellen zelfs de 500 kilometer benaderen, bieden elektrische auto's nu de vrijheid en gemoedsrust om probleemloos te reizen, zelfs tijdens langere vakantieritten. Of u nu langs pittoreske landschappen reist of avontuurlijke routes verkent, de groeiende actieradius van elektrische auto's opent nieuwe mogelijkheden voor duurzame en spannende roadtrips.

Geen actie zonder een hoge actieradius

Als u overweegt om een elektrische auto aan te schaffen voor uw avontuurlijke vakantie, zijn er enkele belangrijke aspecten waar u op moet letten. Een van de belangrijkste is de actieradius van de auto. De actieradius geeft aan hoe ver u kunt rijden op een volledig opgeladen batterij. Het is belangrijk om een elektrische auto te kiezen met een actieradius die past bij uw reisbehoeften. Als u van plan bent lange afstanden af te leggen zonder veelvuldig te hoeven opladen, is het raadzaam te kiezen voor een model met een grotere actieradius. Wij hebben de nieuwste elektrische voertuigen met een hoge actieradius tussen de 400 en 500 kilometer onder elkaar gezet. On y va!

Tesla Model Y

Als het gaat om elektrische auto's met indrukwekkende actieradius, is de Tesla Model Y zeker een uitstekende keuze voor een avontuurlijke autovakantie. Met een geschatte actieradius van meer dan 500 kilometer, biedt deze auto voldoende bereik om lange afstanden af te leggen zonder vaak te hoeven opladen.

De Tesla Model Y is uitgerust met geavanceerde elektrische technologie en een krachtig batterijsysteem, wat zorgt voor een efficiënt energieverbruik en een langere actieradius. Daarnaast profiteert deze auto van Tesla's uitgebreide Supercharger-netwerk, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot snellaadstations op populaire routes en bestemmingen. Dit betekent dat je tijdens je autovakantie snel kunt opladen en weer op weg kunt gaan, zonder lang te hoeven wachten.

Wat de rijervaring betreft, kunt u zich verheugen op een soepele rit dankzij de krachtige elektrische aandrijving van de Tesla Model Y. U staat versteld van de acceleratie en het gemak waarmee deze SUV de caravan voorttrekt. Het voelt geweldig om de controle over zo'n krachtig rijtuig te hebben.

Veiligheid is natuurlijk ook een belangrijk aspect, vooral wanneer u met een caravan rijdt. Gelukkig heeft de Tesla Model Y allerlei geavanceerde technologieën en veiligheidsfuncties aan boord om u met een goed gevoel de weg op te laten gaan. Denk aan Autopilot, waarmee de auto deels zelf kan sturen, en adaptieve cruisecontrol, die u helpt om een veilige afstand tot andere voertuigen te behouden. Met deze functies wordt het rijden met een caravan veiliger en gemakkelijker dan ooit tevoren.

En laten we eerlijk zijn, comfort is ook belangrijk tijdens een lange reis. Gelukkig biedt de Tesla Model Y voldoende ruimte en comfort in het interieur, zodat u en uw medepassagiers genieten van een aangename rit. Of u nu zitplaatsen nodig hebt voor het hele gezin of extra bagageruimte voor al uw spullen, deze elektrische SUV heeft het allemaal.

Dus als u klaar bent voor een avontuurlijke vakantie met een caravan, dan is de Tesla Model Y de perfecte reisgenoot. Met zijn acceleratie, bereik, veiligheid en comfort bent u verzekerd van een onvergetelijke reis. Auto klaar? Rijden maar!

Hyundai Ioniq 5

Als u op zoek bent naar een geweldige auto voor een epische autovakantie, dan moet u echt de Hyundai Ioniq 5 bekijken. Deze auto is perfect geschikt voor lange afstanden en zal u niet teleurstellen.

Een van de beste dingen aan de Hyundai Ioniq 5 is de indrukwekkende actieradius. Met meer dan 400 kilometer bereik op een volle batterij, hoeft u zich geen zorgen te maken over constant opladen onderweg. U kunt gewoon lekker cruisen en genieten van de rit.

En laten we het hebben over de oplaadsnelheid! De Ioniq 5 ondersteunt supersnelle laadtechnologie, wat betekent dat u binnen enkele minuten genoeg power heeft om weer een flinke afstand af te leggen. Dus geen lange wachttijden bij laadstations - u bent zo weer op weg naar uw volgende avontuur.

Niet alleen heeft de Hyundai Ioniq 5 een geweldige actieradius, maar hij is ook nog eens super ruim en comfortabel. Met genoeg plek voor het hele gezin en al uw bagage, kunt u ontspannen en genieten van de rit zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over dubbelgevouwen passagiers mee vervoeren.

En het ziet er niet alleen goed uit, het voelt ook goed. De Ioniq 5 is uitgerust met allerlei coole technologieën, zoals een geavanceerd infotainmentsysteem en handige rijhulpsystemen, waardoor uw reis nog aangenamer wordt.

Dus als u klaar bent voor een onvergetelijke autovakantie zonder zorgen over actieradius of opladen, dan is de Hyundai Ioniq 5 de auto voor jou. Stap in, zet uw favoriete roadtrip-playlist op en ga op pad naar uw ultieme vakantiebestemming. Het avontuur wacht op u!

Volvo XC40 Recharge Twin Motor

De Volvo XC40 Recharge Twin Motor is de droomauto voor een onvergetelijke autovakantie, vooral als je met het hele gezin op pad gaat. Deze prachtige SUV biedt een perfecte combinatie van stijl, comfort en functionaliteit.

Wat betreft de actieradius, hoeft u zich met de Volvo XC40 Recharge Twin Motor  geen zorgen te maken. Met een indrukwekkende actieradius van 548 kilometer kun je zonder problemen lange afstanden afleggen zonder vaak te hoeven stoppen om op te laden. Dat betekent meer tijd om te genieten van de reis en minder tijd doorbrengen bij laadstations.

Met twee elektromotoren die zorgen voor een ongelofelijke trekkracht van 1800 kg. Of u nu steile heuvels beklimt of over hobbelige wegen rijdt, deze auto lijkt geen enkele vorm van vermoeidheid te kennen.

Laten we eens stilstaan bij het belangrijkste aspect: veiligheid. Volvo heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van veiligheid en stabiliteit en de XC40 Recharge Twin Motor is daarop geen uitzondering. Elk geavanceerd snufje is toegevoegd om ervoor te zorgen dat u samen met uw gezin veilig op uw bestemming aankomt. Het geeft een geruststellend gevoel te weten dat u zich in een auto bevindt die er alles aan doet om u en uw dierbaren te beschermen en te vermaken.

En laten we eerlijk zijn, comfort is tijdens een reis ook belangrijk. De XC40 Recharge Twin Motor biedt meer dan genoeg ruimte voor al uw vakantiespullen. Deze auto zit boordevol slimme en creatieve opbergmogelijkheden die u verbazen, zonder dat het ten koste gaat van comfort of veiligheid. Deze auto heeft een geheime opbergruimte onder de vloer, een handig opbergvakje aan de voorkant (31 liter) en een lekker ruim achtercompartiment. En het beste van alles? Het laden en lossen is supergemakkelijk omdat er geen vervelende opstaande rand zit. Als u de achterstoelen neerklapt, wordt de laadruimte zelfs nog groter en helemaal vlak. Gewoonweg geniaal! 

BMW i4 
 

Deze elektrische auto beschikt over alle essentiële kenmerken voor een onbezorgde zomervakantie. Laten we kijken naar de redenen waarom de BMW i4 zo’n goede kandidaat is. 

Allereerst is het trekvermogen van de i4 indrukwekkend. U kunt erop vertrouwen dat deze stoere auto zonder enige moeite een berg oprijdt. De BMW i4 ziet er cool en sportief uit aan de buitenkant, en dat geldt ook voor het interieur. De stijl van de buitenkant wordt voortgezet in het interieur van de auto. De cockpit is helemaal gericht op de bestuurder, en dankzij de ruime hoofd- en beenruimte achterin kunnen er maar liefst drie passagiers comfortabel zitten. Het interieur van de BMW i4 kunt u bovendien helemaal naar uw smaak aanpassen.

Maar het draait niet alleen om kracht en uiterlijk, de prestaties van deze auto zijn gewoonweg geweldig. U voelt de krachtige acceleratie zodra u het gaspedaal indrukt. Het lijkt bijna alsof u in een achtbaan zit, maar dan zonder de kriebels in uw buik. 

Wat ook zo fijn is aan de i4, is het bereik en de efficiëntie. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u halverwege uw reis strandt omdat u geen laadstation kunt vinden. Met een actieradius van 590 km kunt u genoeg kilometers maken voordat u weer op zoek moet naar een oplaadpunt. 

U kunt vol vertrouwen op pad gaan en volop genieten van uw vakantie met een caravan. De kracht, stabiliteit en comfort die deze auto biedt, maken van elke rit een plezierige ervaring. Dus waar wacht je nog op? Het avontuur roept, en de i4 staat klaar om u erheen te brengen.

KIA EV6 Longe Range 2WD

De KIA EV6 Long Range 2WD is echt een topper als het gaat om lange afstanden rijden. We hebben hier een paar geweldige redenen waarom deze auto perfect is voor een gezellige vakantie met het gezin.

De actieradius? Met de KIA EV6 Long Range 2WD kunt u 528 km aan één stuk doorrijden zonder te stoppen. Langere ritten zijn een eitje. U zit ontspannen achter het stuur, wetende dat u genoeg elektrische energie hebt om uw vakantiebestemming te bereiken.

Veiligheid is natuurlijk super belangrijk, vooral als u een waardevolle lading zoals een caravan achter uw auto heeft hangen. De KIA EV6 Long Range 2WD is uitgerust met allerlei geavanceerde veiligheidsvoorzieningen om u en uw kostbare bezittingen te beschermen, zoals een high-definition navigatie met duidelijke instructies op het 12,3" gebogen display. Via het Head-up Display met Augmented Reality krijgt u de belangrijkste informatie en navigatie-aanwijzingen helder zichtbaar geprojecteerd op de voorruit. Zo kunt u uw ogen steeds veilig op de weg houden.

En laten we eerlijk zijn, comfort is ook niet te onderschatten tijdens lange reizen. Gelukkig biedt de KIA EV6 Long Range 2WD volop ruimte en comfort in het interieur. De EV6 heeft super comfortabele stoelen die u helemaal kunt instellen zoals u wilt. U kunt ze helemaal aanpassen aan de vorm van uw lichaam en zelfs helemaal plat leggen. Perfect voor een powernap om weer fris op pad te gaan.

Last but not least, laten we niet vergeten dat de KIA EV6 Long Range 2WD een groene machine is! Als elektrische auto draagt hij bij aan een schonere en duurzamere toekomst. Dus terwijl u geniet van uw vakantie, draagt u ook uw steentje bij aan het verminderen van schadelijke uitstoot en het beschermen van het milieu.

Een elektrische auto leasen bij ROS finance

Bij ROS finance begrijpen we dat een duurzame en avontuurlijke vakantie hoog op uw verlanglijstje staat. Bovenstaande selectie is perfect voor al uw zonnige avonturen. Kiest u een van de genoemde modellen? Dan heeft u de juiste auto om zonder zorgen en met genoeg power te genieten van uw reis. Combineer groene mobiliteit met de vrijheid van reizen met een hoge actieradius en maak u klaar voor een zorgeloze vakantie vol plezier en comfort. Bij ROS finance helpen wij u graag bij het vinden van de perfecte elektrische auto om uw vakantiedromen waar te maken. Fijne vakantie! 

 

Ook interessant