21 maart 2019

Personenauto's vergelijken: Audi Q5 vs BMW X3

Staat u op het punt om een auto te leasen met financial lease, maar twijfelt u tussen een aantal modellen? Daar helpen wij u graag bij! Op rosfinance.nl vergelijken we regelmatig twee personenauto’s die op het eerste oog veel op elkaar lijken, maar onderling toch verschillen van elkaar.

Twijfelt u tussen de Audi Q5 en BMW X3? Ontdek in dit artikel welke auto het beste bij u past! 


Audi Q5

Sinds de eerste generatie van deze personenauto is Audi een regelrecht verkoopsucces. De ondernemer die naar meer zoekt dan alleen een standaard zakenauto, komt dan ook al snel bij de terecht de Audi Q5. 


Onderscheidend interieur

Waar de Q5 zich echt onderscheidt van de concurrentie, is in het interieur. De Duitse autofabrikant staat erom bekend dat de afwerkingskwaliteit van er altijd piekfijn uitziet. 

Zo is de opzet van het dashboard sober, maar ook erg strak. De ambiance in het interieur van de Audi Q5 verschilt amper van de sedans van Audi, op de hoge zit na. 

Het aantal knoppen wordt in deze SUV zo veel mogelijk beperkt. Alles wat via een beeldscherm kan worden bediend, wordt ook via het beeldscherm van de Q5 bediend. 

Heel slim is de ruimte voor de knieën aan de achterzijde van de voorstoelen, waarmee belangrijke centimeters extra beenruimte achterin worden gewonnen. De bagageruimte is goed toegankelijk en voldoet aan alle moderne normen met een dubbele laadvloer en een elektrisch bedienbare achterklep voor het gemak.

Hoe luxueus de Audi Q5 is, hangt geheel af uw keuze. Met de verschillende opties is de Q5 voorzien van alle moderne hulpsystemen, zoals head-up display, een hoogwaardig audiosysteem en nog vele meer. Door deze opties kunnen de prijzen wel flink oplopen. 

 

Rijcomfort

Wanneer het om het rijcomfort van de Audi Q5 gaat, presteert deze SUV uitermate goed. In ieder onderdeel van de Q5 is te voelen dat Audi haar bestaande technieken tot in de puntjes heeft verfijnd. Van de zitpositie tot het het gevoel in de besturing. Ook de minimale rijgeluiden resulteren in een uitstekend rijcomfort. In vergelijking: veel gewone personenauto's hebben een minder goed weggedrag dan de Audi Q5.

 

Audi Q5 leasen? 

Bekijk alle beschikbare Audi Q5 modellen en bijbehorende prijzen in onze leasevoorraad.

 

BMW X3

Het krachtige uiterlijk van de BMW X3 maken van deze SUV een echte machine. Inmiddels in zijn derde generatie, combineert de X3 de stoere offroad-uitstraling met een dosis aan sportiviteit. Het stoere karakter van de BMW X3 wordt nogmaals bevestigd door de grote nieren en de mistlampen.

 

Moderne interieur

Ondanks zijn vertrouwde en onopvallende karakter is de X3 voorzien van de de nieuwste technieken van het huis. Het dashboard vertoont gelijkenis met dat van de BMW 5-serie. Dit betekent dat het er binnenin allemaal heel strak en modern uitziet. 
 

Bedieningsmogelijkheden te over. Wilt u het touchscreen gebruiken? Prima, maar het kan ook dat u de voorkeur geeft aan het iDrive-menu met de centrale draaiknop op de middenconsole en daaromheen veel extra knoppen om snel naar de diverse menu's te gaan, omdat je dat als BMW-rijder zo gewend bent. Dit is een interieur dat ergonomisch zeer goed in elkaar steekt. In de testauto zit naast uitstekend werkende stemherkenning ook nog eens handschriftherkenning.

 

Maximaal rijplezier

Waar u ook rijdt met de BMW X3, op de weg of offroad, in de stad of op het platteland:  intelligente BMW Personal Copilot bestuurdersassistentiesystemen, zoals Lane Control Assistant en Active Cruise Control, zorgen steeds voor maximaal rijplezier in deze SUV. Vooruitstrevende technologie zorgt voor veel comfort in de X3. Een innovatief bedieningsconcept en unieke connectiviteit laten u het gevoel van vrijheid met alle zintuigen beleven.

 

BMW X3 leasen? 

Bekijk alle beschikbare BMW X3 modellen en bijbehorende prijzen in onze leasevoorraad.

Op elk vlak gaan de BMW X3 en de Audi Q5 de strijd met elkaar aan. Beide personenauto’s hebben hun eigen pluspunten, maar welke van de twee uw nieuwe personenauto wordt… dat is natuurlijk aan u!

Meer weten over financial lease of deze twee personenauto’s? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ook interessant