25 januari 2023

Profiteer in 2023 van subsidie op elektrisch rijden

Bent u als ondernemer op zoek naar een elektrische auto voor uw bedrijf?

Wanneer u een volledig elektrische personenauto leaset komt u mogelijk in aanmerking voor de Subsidie Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). De subsidie voor elektrische bedrijfsauto's houdt in dat u maximaal €5.000 subsidie krijgt bij de koop of financial lease van een elektrische bedrijfswagen. Hoe dit werkt leggen wij uit in dit artikel.

  1. Wat is subsidie voor uw elektrische bedrijfsauto?
  2. De voorwaarden
  3. Hoe werkt het?
  4. Elektrische leasen bij ROS finance

 

Wat is subsidie voor uw elektrische bedrijfsauto?

Vanaf 15 maart 2021 tot en met 2025 is het mogelijk om tot € 5.000,- aanschafsubsidie aan te vragen bij de aanschaf van een elektrische bedrijfsauto. Met deze subsidie wil de regering de milieuafspraken waarmaken en het voor ondernemers toegankelijker maken om over te stappen op het rijden in een elektrische bedrijfsauto. In 2023 is er in totaal € 33 miljoen aan subsidie beschikbaar binnen het SEBA-programma. Niet alleen is het beter voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

 

De voorwaarden

Het maximale bedrag dat u kunt ontvangen als subsidie voor een nieuwe emissieloze bedrijfsauto bedraagt € 5.000,-. Dit bedrag wordt in het geval van Financial Lease verdeeld over de maandtermijnen. Om in aanmerking te komen voor de subsidie gelden de volgende voorwaarden:

  • Allereerst moet de te leasen bedrijfsauto emissieloos zijn;
  • De nettowaarde van de bedrijfsauto moet boven de € 20.000,- liggen;
  • De bedrijfsauto mag nog niet afgeleverd zijn;
  • Er is sprake van een voertuigcode van N1 en N2 tot 4.250 kilogram;
  • De bedrijfsauto mag nog niet op de (bedrijfs)naam staan wanneer u de subsidieaanvraag indient;
  • De leaseovereenkomst mag niet eerder dan 1 januari 2023 zijn afgesloten.

 

Hoe werkt het?

Het is mogelijk om via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland de subsidie aan te vragen voor uw elektrische bedrijfswagen. Let wel, de aanvraag dient u zelf te doen. Let op, het geld dat gereserveerd is door de overheid voor deze subsidie is beperkt, dus wees er snel bij.

 

Elektrisch leasen bij ROS finance

Bent u nog op zoek naar een elektrische leaseauto? Bekijk dan onze elektrische lease voorraad. Heeft u uw favoriete model bij een andere dealer of garage zien staan? Ook in dat geval is leasen via ROS finance mogelijk. Binnen 24 uur rijdt u de weg op tegen een vast en laag bedrag per maand. Met behulp van onze lease calculator berekent u snel uw maandelijkse leasebedrag.

Ook interessant