23 maart 2023

Top 5 elektrische bedrijfswagens

Elektrische bedrijfswagens zijn erg populair, vooral nu bedrijven zich meer bewust zijn van hun impact op het milieu. Met de voortdurende ontwikkeling van nieuwe technologieën en de toename van het aantal beschikbare modellen groeit de voorraad en daarmee keuzes voor bedrijven. In dit artikel hebben wij willekeurig onze top 5 elektrische bedrijfswagens samengesteld, waarbij we ons richten op factoren zoals laadvermogen, rijbereik, laadtijd en leasekosten. Of u nu een kleine onderneming heeft of een groter bedrijf runt, deze lijst helpt u bij het kiezen van de juiste elektrische bedrijfswagen.

  1. Renault Kangoo E-tech
  2. Opel Vivaro-E
  3. Citroën E-Berlingo
  4. Nissan E-NV200
  5. Mercedes-Benz eVito

1. Renault Kangoo E-tech

​​Ah oui oui, de Renault Kangoo E-Tech is een elektrische bestelwagen geproduceerd door de Franse autofabrikant Renault. De E-Tech versie van de Kangoo werd gelanceerd in 2021. De Kangoo E-Tech heeft een actieradius van ruim 400 kilometer op een enkele lading. Dat maakt deze bedrijfswagen ideaal voor zakelijke ritjes door heel Nederland. Safety first, want naast de elektrische aandrijflijn beschikt de Kangoo E-Tech ook over een reeks rijassistentie- en veiligheidsvoorzieningen, waaronder adaptieve cruisecontrol, rijstrook waarschuwing en automatische noodremming.

Deze elektrische bedrijfswagen biedt niet alleen lagere onderhoudskosten en emissievrije rijervaring, maar ook een ruime laadruimte en een slimme en intuïtieve interface. Of u nu een kleine onderneming heeft of een grotere, de Renault Kangoo E-tech is de ideale bedrijfswagen voor al uw dagelijkse behoeften. Probeer hem vandaag nog uit en laat uw bedrijf groeien met een milieuvriendelijke en economische keuze!


 

2. Opel Vivaro-E

Wij hebben geweldig nieuws voor jullie: de Opel Vivaro-E is beschikbaar als elektrische bedrijfswagen! Het onderscheidend vermogen van de Opel Vivaro-E is tweeledig: zijn volledig elektrische aandrijving en zijn grote flexibiliteit
Als het gaat om de aandrijving, is de Vivaro-E een van de weinige bedrijfswagens die volledig elektrisch is en geen uitstoot van schadelijke stoffen veroorzaakt. Hiermee onderscheidt hij zich van traditionele bedrijfswagens die op fossiele brandstoffen rijden. Dit maakt de Vivaro-E niet alleen milieuvriendelijk, maar ook bij uitstek geschikt voor bedrijven die zich richten op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Daarnaast is de Vivaro-E ook erg flexibel en aanpasbaar aan verschillende transportbehoeften. Hij is verkrijgbaar in verschillende lengtes en hoogtes, wat betekent dat hij kan worden aangepast aan de specifieke eisen van een bedrijf. De wagen biedt ook veel opbergmogelijkheden en een groot laadvermogen, wat hem geschikt maakt voor bedrijven die veel goederen en apparatuur moeten vervoeren.

Ten slotte biedt de Vivaro-E ook een comfortabele rijervaring, dankzij zijn ergonomische stoelen, geavanceerde infotainment technologie en geavanceerde veiligheidsfuncties. Dit maakt hem niet alleen geschikt voor bedrijven die waarde hechten aan duurzaamheid en flexibiliteit, maar ook voor bedrijven die hun werknemers een comfortabele en veilige werkomgeving willen bieden.


3. Citroën E-Berlingo

Kent u de nieuwe E-Citroën Berlingo al? Hij heeft een onderscheidend en gedurfd karakter met een dynamisch silhouet. En die stijlvolle Airbumps® en kleuraccenten maken het helemaal af! Het is niet alleen een gave auto om te zien, maar ook nog eens volledig elektrisch. Deze elektrische Citroën ë-Berlingo geeft je een super relaxte rijervaring en is nog eens milieuvriendelijk ook, want hij stoot geen CO2 uit. De krachtige elektromotor van 136 pk zorgt ervoor dat je maar liefst 280 km kan afleggen voordat je weer moet opladen. 

De moderne en speelse vormgeving valt direct op. Hij is verkrijgbaar in twee lengtes: de standaarduitvoering M met een lengte van 4,40m en de nieuwe L met een lengte van 4,75m. En als u vaak passagiers moet vervoeren of een groot gezin hebt, dan is er ook nog de XL-versie met 5 of 7 zitplaatsen.

Wij kunnen u vertellen dat een elektrische auto zoals deze behoorlijk wat fiscale voordelen heeft. Zo is er een lagere bijtelling, wat natuurlijk mooi meegenomen is. Daarnaast is er de Milieuinvesteringsaftrek (MIA) en willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Dit zorgt voor een lagere TCO (Total Cost of Ownership) en draagt bij aan het verlagen van de totale CO2-uitstoot van een wagenpark. Ook qua fiscale afschrijving zijn er voordelen die u zeker niet mis wil lopen. De verzekeringspremie van een elektrische auto kan tot wel 10% lager uitvallen dan die van een vergelijkbare auto met verbrandingsmotor.


4. Nissan E-NV200

De Nissan E-NV200 is een elektrische bedrijfswagen die perfect is voor ondernemers die op zoek zijn naar een betrouwbare en duurzame bedrijfswagen. Met zijn krachtige elektromotor biedt deze auto een soepele en stille rijervaring, waardoor u uw goederen snel en efficiënt kunt vervoeren. De E-NV200 heeft een laadvermogen tot wel 770 kg, afhankelijk van de uitvoering, waardoor u gemakkelijk verschillende soorten goederen kunt vervoeren. Bovendien biedt de bedrijfswagen een actieradius tot 300 kilometer, wat meer dan genoeg is voor dagelijkse bezorgingen en transport.

Daarnaast is de Nissan E-NV200 uitgerust met talrijke rijhulpsystemen en veiligheidsvoorzieningen, waaronder een achteruitrijcamera, parkeersensoren en automatische noodremming. Dit zorgt voor een veilige en comfortabele rijervaring en kan ongevallen helpen voorkomen. Kortom, de Nissan E-NV200 is een praktische en duurzame keuze voor ondernemers die op zoek zijn naar een betrouwbare en milieuvriendelijke bedrijfswagen die aan al hun transport behoeften voldoet.

5. Mercedes-Benz eVito

De Mercedes-Benz eVito is een hoogwaardige en efficiënte elektrische bedrijfswagen die zich onderscheidt van de concurrentie door zijn uitstekende rijprestaties, betrouwbaarheid en premium kwaliteit. In vergelijking met andere elektrische bedrijfswagens biedt de eVito een indrukwekkende actieradius van 360 kilometer, waardoor hij geschikt is voor lange afstanden en intensief gebruik. Daarnaast heeft de eVito een laadvermogen van 1.015 kg en is beschikbaar in verschillende lengtes, waardoor hij voldoet aan verschillende transport behoeften van ondernemers.

Een ander belangrijk voordeel van de eVito ten opzichte van de concurrentie is zijn premium kwaliteit en afwerking. Het interieur van de eVito is comfortabel en ruim, en is voorzien van hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën. Hierdoor is het rijden van deze elektrische bedrijfswagen een plezierige ervaring.

Daarnaast biedt de eVito tal van rijhulpsystemen en veiligheidsvoorzieningen, waaronder achteruitrijcamera's, parkeersensoren en adaptieve cruise control. Dit zorgt voor een veilige en comfortabele rijervaring en kan ongevallen helpen voorkomen.

Leasen bij ROS finance

Bij ROS finance kunt u gemakkelijk en snel een elektrische bedrijfswagen leasen. Dit biedt veel voordelen voor u als ondernemer die duurzaamheid steeds hoger op het prioriteitenlijstje heeft staan. Een elektrische bedrijfswagen is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook kostenbesparend op de lange termijn. Uiteraard kunt u bij ROS finance rekenen op een uitstekende service en expertise op het gebied van financial lease. Lees onze reviews voor een eerste indruk!

Heeft u uw favoriete elektrische bedrijfswagen niet in deze top 5 gezien, maar heeft u uw favoriete model wel bij een andere dealer of garage zien staan? Ook in dat geval is financial lease via ROS finance mogelijk. Binnen 24 uur rijdt u de weg op tegen een vast en laag bedrag per maand. Met behulp van onze lease calculator berekent u snel uw maandelijkse leasebedrag.

Ook interessant