26 april 2022

Top 5 lease SUV’s van 2022

  1. Volkswagen Tiguan
  2. Nissan Qashqai
  3. Volvo XC40
  4. Hyundai Kona
  5. Mazda CX-5
  6. Leasen bij ROS finance

1. Volkswagen Tiguan

Op nummer één staat de bestverkopende SUV van Europa; de Volkswagen Tiguan. Sinds de Duitse autofabrikant het model introduceerde in 2007 is de middelgrote 5-deurs SUV enorm populair. Dat komt mede door de stoere uitstraling, de hoge zit en de goede prijs-kwaliteitverhouding waar Volkswagen bekend om staat.

In 2020 heeft het model een upgrade gekregen en is de auto beschikbaar als plug-in hybride. Het stoere uiterlijk kenmerkt zich door de grille, bumpers, hoge motorkap en brede LED-lampen. Ook het interieur is aangepakt met de digitale cockpit, waarmee de auto met stem of gebaren bediend kan worden. De Tiguan kan ook zelf rijden met de hulp van van de Adaptive Cruise Control en Lane Assist. Met de Travel Assist van Volkswagen kan de Tiguan bij snelheden tot en met 210 kilometer per uur het gasgeven en remmen overnemen.

Vind in onze lease voorraad ruim 550 Volkswagen Tiguan modellen. Bekijk ons aanbod hier.

2. Nissan Qashqai

Net als de Tiguan is de nummer twee van deze lijst, de Nissan Qashqai, in 2007 geïntroduceerd. Binnen no-time werd het de bestverkochte Nissan in Nederland. Het was ook een van de eerste crossovers. 

In 2013 en 2017 kreeg de Qashqai zijn facelifts. Zowel in het interieur als bij het exterieur vallen de zwarte details op. Net als de rest van de Nissan modellen springen de hoekige lijnen in het oog. Wanneer u instapt wordt u overspoeld met allerlei gadgets. Navigatie en het verbinden van apparaten met Bluetooth zijn standaard, maar deze SUV is ook voorzien van een slimme parkeerassistent, klimaatregeling, Apple CarPlay en Android Auto. 

Benieuwd naar de Nissan Qashqai? Bekijk de beschikbare modellen in onze lease voorraad

3. Volvo XC40

Ten opzichte van de eerdere modellen is de Volvo XC40 tien jaar later geïntroduceerd. Deze SUV uit Zweden heeft sinds 2017 verschillende prijzen gewonnen en staat bekend om het comfort en de veiligheid. Naast een benzine- of dieselmotor is de Volvo XC40 beschikbaar als plug-in hybride en volledig elektrisch, onder de naam Recharge. De XC40 is het meest compacte model van de XC modellen.

De compacte SUV staat bekend om de dynamiek, het speelse en de kleurencombinaties voor exterieur én interieur. Daarnaast zijn alle XC40 uitvoeringen voorzien van Lane Assist, Oncoming Lane Mitigation en Verkeersbordherkenning.

Nieuwsgierig geworden naar de Volvo XC40? Neem een kijkje in onze lease voorraad voor de beschikbare modellen.

4. Hyundai Kona

Wie voor een mini SUV uit de B-Klasse wilt gaan, hoeft niet verder te zoeken dan de Hyundai Kona. Het is namelijk de enige compact SUV, waarbij u de keuze heeft uit een elektrische aandrijflijn, een hybride-aandrijflijn en benzinemotoren.

De dubbele koplampen, de vloeiende lijnen en zwarte randen van de wielkasten typeren de Kona. Het is een combinatie van een off-road auto en de rijkwaliteiten en ruimte van een sportieve sedan. Over het oog voor detail hoeft u zich geen zorgen te maken. Het interieur is comfortabel ingericht en de gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit. In diverse uitvoeringen is de Kona voorzien van een HUD, Automatisch dimmende binnenspiegel, Deurvergrendeling met smartkey en een regensensor.

Bent u op zoek naar nieuwe of tweedehands modellen van de Hyundai Kona klik dan hier.

5. Mazda CX-5

De laatste SUV van deze lijst is de Mazda CX-5. Als het over SUV’s gaat, wordt dit model altijd in één adem genoemd met de Nissan Qashqai en Volkswagen Tiguan. Door de aansprekende vormen, luxe interieur, fijne wegligging en betrouwbaarheid is de Mazda CX-5 uitgegroeid tot de meest verkochte Mazda in Nederland.

De CX-5 is een model voor iedereen. Het gebruiksvriendelijk interieur, de uitstraling, de hoge instap en de Japanse betrouwbaarheid maken deze Mazda een perfecte SUV. Wel is het belangrijk om te weten dat er al twee generaties van de Mazda CX-5 zijn; die van 2011 tot en met 2017, en de tweede generatie vanaf 2017. Beide zijn voorzien van de Skyactiv-motoren en verschillen qua uiterlijk nauwelijks van elkaar.

ANWB heeft de Mazda CX-5 bovendien uitgeroepen tot meest waardevaste occasion. Dus bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands CX-5, dan bent u bij ROS finance aan het juiste adres. Bekijk hiervoor onze lease voorraad.

Leasen bij ROS finance

Staat uw favoriete SUV hier niet tussen, maar heeft u uw favoriete model wel bij een andere dealer of garage zien staan? Ook dan is financial lease via ROS finance mogelijk. Rijd binnen 24 uur de weg op tegen een vast en laag bedrag per maand. Bereken met behulp van onze lease calculator uw maandelijkse leasebedrag.

Ook interessant