10 juni 2020

Top 5 lease trends van dit moment

Leasen is steeds populairder. Met het toenemende woon-werkverkeer in Nederland is een leaseauto een veel gekozen optie om op de plaats van bestemming te komen. Wij zetten de top 5 lease trends op een rij.

1. Meer lease in plaats van eigen bezit

Op de weg rijden steeds meer leaseauto’s. Het wordt makkelijker, goedkoper en er zijn steeds meer modellen verkrijgbaar. Daarnaast zijn er ook steeds meer vormen van leasen, zoals operational lease tot een vorm van financial lease bij ROS finance. 

De beperkingen van een auto aanschaffen met spaargeld, is verleden tijd. In plaats daarvan wordt het een maandelijks vast bedrag. Zo is het mogelijk om ineens in een gloednieuwe bedrijfsauto te rijden in plaats van een tweedehands auto. Leasecontracten worden steeds flexibeler, waardoor veel variabele kosten voor het bezitten van een eigen auto, vervallen. 

2. Meer elektrisch in plaats van hybride en benzine/diesel.

Ook zien we steeds meer elektrische auto’s op de weg verschijnen. Het landschap verandert langzaam van benzine/diesel, via hybride naar elektrisch rijden. Er zijn een aantal grote voordelen verbonden aan elektrisch rijden. Zo gaat een hybride auto al minder geld kosten voor de uitstoot en kunnen deze bij een elektrische auto helemaal weggestreept worden. Dit is al helemaal het geval als de bron, waaruit de elektrische auto geladen wordt, voorzien is van duurzame elektriciteit. Daarnaast zijn de kosten voor een volle laadbeurt tegenover een volle tank aanzienlijk groot. Een volle accu van tegenwoordig, kost minder dan een volle tank benzine of diesel. Nu de accu’s van elektrische auto’s ook nog eens steeds groter worden, wordt elektrisch rijden steeds aantrekkelijker. Hierdoor rijdt u niet alleen duurzamer, maar ook goedkoper.

3. Meer stress om laadpaal dan om actieradius

Wat een bijkomende trend is, is dat men steeds meer stress krijgt over het vinden van een laadpaal, dan om het actieradius. Vroeger lag de stressfactor vooral bij de afstand waarmee een hybride auto op een volle accu reed, voordat deze overging naar benzine/diesel. Bij de elektrische auto’s van tegenwoordig is de actieradius steeds groter en kunnen er langere afstanden worden afgelegd. Dit is vaak zelfs vergelijkbaar met een volle benzinetank.

Wel is men nu banger om stil te komen staan vanwege het gebrek aan laadpalen. Vaak is er aan huis een laadstation en vertrekt iemand met een volle accu. De angst ligt nu vooral bij het herladen van de auto op de plek van aankomst. Steeds meer bedrijven bezitten minimaal over een of twee palen, maar met het groeiende aantal elektrische auto’s komt het steeds vaker voor dat de derde auto niet op kan laden en op dezelfde lading weer naar de volgende bestemming moet.

4. Steeds minder eisen

Waar in het begin van het lease tijdperk nog verschillende eisen aan een contract zat, wordt dit steeds losser. Zo kon het voorkomen dat iemand een vast contract moest hebben, maar dat er enkel een aantal modellen waren en dat er per auto een vaste prijs per maand was. Tegenwoordig is het leasen van een auto zo ‘normaal’ geworden, dat deze eisen steeds soepeler worden. Ook zijn de bedragen bespreekbaar en zijn er meer betaalmogelijkheden deze dagen. Zelfs een ZZP’er zonder vast inkomen heeft nu de mogelijkheid om gebruik te maken van een leasevorm. Op deze manier kan men rijden in zijn of haar droomauto.

5. Meer vrijheid in flexibiliteit

Zoals in de vorige trends al doorschijnt, zitten er een hoop voordelen verbonden aan het leasen van  een (bedrijfs-)auto. Buiten de kosten die bespaard worden, is ook het verloop van een auto een grote factor voor veel autobezitters. Wanneer iemand een auto koopt, wordt de auto steeds minder waard. Dat heeft tot gevolg dat men moet betalen voor de onderhoudskosten, waardoor de eigenaar de auto zelf weer moet verkopen. Met een leasecontract kunnen autoliefhebbers steeds makkelijker wisselen van auto.

Een andere vorm van flexibiliteit is de mobiliteit van reizigers. Veel mensen maken nu gebruik van het OV. Hier zit iemand gebonden aan bepaalde tijdstippen, bepaalde overstappen en afhankelijk van vertragingen of vervoersmiddelen die uitvallen. Met een leasecontract is het ook mogelijk voor mensen met een klein vermogen om auto te rijden en daarmee onafhankelijk te reizen.

Zoals u ziet zijn er meer dan genoeg redenen om over stappen naar een leaseauto. Wilt u zich verdiepen in de modellen die ROS finance biedt, dan kunt u hier ons huidige aanbod bekijken. Wanneer u interesse heeft, kunt u contact opnemen met ROS finance om uw mogelijkheden te bespreken. Of maak gebruik van de lease calculator om uw maandelijkse bedrag vast te stellen voor uw gekozen model.

Mocht u nog twijfels hebben en graag een vrijblijvend gesprek willen, is dit mogelijk. Bel ons op (0318) 545 888. Wij overleggen graag met u en nemen uw mogelijkheden en opties door. 

Ook interessant