7 februari 2023

Waar moet u op letten bij het kiezen van een elektrische auto?

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat betekent dat er bij het leasen van een auto ook steeds vaker gekozen wordt voor een volledig elektrische personenauto. Er zijn veel factoren waar u rekening mee moet houden bij het maken van de beslissing. In dit artikel kijken we naar de belangrijkste punten waar u op moet letten bij het kiezen van een elektrische auto. 

  1. Actieradius
  2. Oplaadmogelijkheden van de auto
  3. Leaseprijs
  4. Elektrische leasen bij ROS finance

Actieradius

Ten eerste is het belangrijk om naar de actieradius te kijken. De actieradius van een elektrische auto was een paar jaar geleden het belangrijkste punt voor veel mensen. De angst om met een lege accu langs de kant van de weg te staan, hield mensen tegen om voor elektrisch rijden te kiezen. Maar tegenwoordig rijdt u met gemak honderden kilometers op een volle accu en staan er in Nederland tienduizenden laadpalen. Er is dus geen reden meer voor de zogeheten 'range anxiety'. 

De actieradius is nog steeds belangrijk, maar de meeste elektrische auto's hebben dus voldoende batterijcapaciteit. Er zijn echter nog steeds grote verschillen in de actieradius van personenauto's. Kiest u voor een lage actieradius wanneer u alleen korte ritjes maakt of gaat u voor een hoge actieradius als u bijvoorbeeld op vakantie gaat? Het is aan u om te beslissen wat het beste bij uw persoonlijke situatie past.

Oplaadmogelijkheden van de auto

Rijdt u regelmatig lange afstanden? Dan is het belangrijk om te weten hoe snel uw elektrische auto kan opladen. Er zijn immers grote verschillen in de accu’s van personenauto’s. Een auto die sneller snelladen kan, betekent dat u vlugger weer op weg bent. Op de lange termijn is het gunstig om een auto te kiezen met een CCS- of Combi stekker, in plaats van een CHaDeMo aansluiting. Bij elke elektrische auto wordt aangegeven in welk tijdsbestek de accu volledig opgeladen is.

Leaseprijs

Ten derde, is het belangrijk en logisch tegelijk om naar de kosten te kijken. Volledig elektrische auto's zijn vaak duurder dan auto’s op benzine of diesel, maar ze zijn ook zuiniger in gebruik. Hier staat tegenover dat u tot 2025 geen motorrijtuigenbelasting hoeft te betalen en dat stroom goedkoper is om op te rijden dan benzine of diesel. 

Elektrisch leasen bij ROS finance

Bent u nog op zoek naar een elektrische leaseauto? Bekijk onze elektrische lease voorraad. Heeft u uw favoriete model bij een andere dealer of garage zien staan? Ook in dat geval is leasen via ROS finance mogelijk. Binnen 24 uur rijdt u de weg op tegen een vast en laag bedrag per maand. Met behulp van onze lease calculator berekent u snel uw maandelijkse leasebedrag.

Ook interessant