Top 10 hybride SUV’s 2019

Met ruime interieurs, robuuste uitstraling, hoge rijposities en goede off-road mogelijkheden, is het gemakkelijk om te zien waarom SUV’s zo populair zijn. Steeds meer fabrikanten bieden nu ook hybride modellen aan, waardoor er met de lagere CO2-uitstoot aantrekkelijke lopende kosten ontstaan. Speciaal voor u hebben wij deze interessante top 10 van hybride SUV’s samengesteld:

1. Toyota C-HR
2. Volvo XC90 T8
3. Audi Q7 e-tron
4. Hyundai Kona Electric
5. Kia Niro
6. BMW X5 xDrive40e
7. Mitsubishi Outlander PHEV
8. Lexus RX450h
9. Range Rover Sport Hybrid
10. Mercedes GLE500e

Bekijk alle hybrides waarvan u tegen een vast en laag bedrag per maand volledig eigenaar kan worden: aanbod hybride financial lease auto’s.

1. Toyota C-HR

Een van de nieuwere modellen in deze top 10 is de Toyota C-HR. Met de gewaagde vormgeving namen de Japanners een risico, maar dat wierp zeker zijn vruchten af, want inmiddels zijn er in Nederland al veel exemplaren van de C-HR verkocht.

Deze SUV beschikt over een tandwielstelsel dat als een continu variabele transmissie werkt en waaraan een 1,8-liter viercilinder benzinemotor is gekoppeld. De Japanse fabrikant heeft deze populaire C-HR een erg fijn onderstel gegeven en dit geeft deze hybride SUV een erg levendig karakter. Ook de besturing is duidelijk en direct.

Benieuwd naar welke Toyota’s er bij ROS finance in de leasevooraad staan? Bekijk de beschikbare personenauto’s hier.

2. Volvo XC90 T8

De Volvo XC90 is het meest overtuigende premium model van het merk. Deze stijlvolle hybride SUV beschikt over zeven full-size stoelen en een bagageruimte met een inhoud van 451 liter. Veel opslag dus en dat maakt deze Volvo een uitstekende familieauto! Deze Volvo komt standaard met een minimalistisch fluweel interieur dat erg luxe aanvoelt. De T8 Twin Engine combineert een supercharged en turbocharged benzinemotor met een elektrische motor en een grote batterij om 407 pk te produceren. Ondanks zijn enorme vermogen, heeft deze plug-in hybride een gemiddeld brandstofverbruik van 1:47,5 en stoot het slechts 49 g/km CO2 uit.

Bekijk alle Volvo XC90 auto’s die u met financial lease kunt aanschaffen hier

3. Audi Q7 e-tron

De Audi Q7 e-tron staat aan de top van de luxe SUV-markt. Deze plug-in hybride heeft veel interieurruimte. Toch is er in tegenstelling met de niet-hybride uitvoering geen derde rij zitplaatsen aanwezig. Het luxueuze interieur beschikt standaard over veel technologie. Verder levert de e-tron stevige prestaties met zijn zware dieselmotor en krachtige elektrische motor en valt het brandstofverbruik met 1:55,5 erg mee.

In onze leasevoorraad hebben wij een aantal van deze Audi’s staan. Nieuwsgierig? Bekijk dan onze Audi Q7 modellen hier.

4. Hyundai Kona Electric

Een echte doorbraak in het elektrisch SUV rijden was de introductie van de Hyundai Kona Electric. Het is namelijk een elektrische, ruime SUV die dankzij de grote reikwijdte goed geschikt is voor dagelijks gebruik. Hier en daar kan de Hyundai Kona nog wel wat gebruiksvriendelijker worden gemaakt, zoals de iets te stevige vering. Verder stuurt deze SUV erg prettig en de 204 pk sterke elektromotor maakt hem erg snel: 0-100 km/u in 7,6 sec. en een topsnelheid van 167 km/u. De reikwijdte maakt deze hybride geschikt voor dagelijks gebruik. Bij vertrek voorspelt hij al gauw zo’n 450 kilometer. Maar als je veel op de snelweg rijdt, kom je niet verder dan zo’n 350 kilometer. Dit is dan wel aanzienlijk meer dan concurrenten in dezelfde prijsklasse.

Bekijk hier de Hyundai Kona Electric in onze leasevoorraad.

5. Kia Niro

Als u op zoek bent naar een slimme, ruime “mid-sized” SUV crossover, is de Kia Niro een uitstekende keuze. De laadruimte van de Kia heeft een inhoud van 427 liter tot 1.425 liter met neergeklapte achterbank. De SUV heeft ruimte voor vijf personen en een hoge rijpositie met een fantastisch uitzicht op de weg. In tegenstelling tot de CVT-uitgeruste hybride modellen van de concurrenten, maakt de Kia gebruik van een gladde en stille dubbele koppeling automatische versnellingsbak. De Kia is niet bijzonder licht, maar het brandstofverbruik, zowel in de stad als op de snelweg, valt daarentegen mee (1:26).

Ontdek vanaf welke bedrag een Kia Niro is al volledig van u is. Bekijk de modellen in ons assortiment hier.

6. BMW X5 xDrive40e

De BMW X5 xDrive40e combineert de stijlvolle Beierse uitstraling met royale interieurruimte en efficiënte hybride technologie. De 2,0 liter benzinemotor en elektrische motor produceren 309 pk voor een heerlijke rijervaring. Het brandstofverbruik is daarbij slechts 1:30. De BMW heeft een standaard luxe uitrusting met onder andere een iDrive informatiesysteem. De ruime bagageruimte maakt het een uitstekende familieauto, maar over het algemeen is deze BMW meer dan dat.

Ros Finance heeft meer dan 50 BMW X5 auto’s in haar lease assortiment zitten, waaronder ook enkele hybrids. Bekijk deze auto’s hier. 

7. Mitsubishi Outlander PHEV

De dikke Mitsubishi Outlander PHEV is een grote SUV met veel interieurruimte en indrukwekkend lage lopende kosten. De Outlander heeft plek voor vijf personen en een ruime bagageruimte. Het interieur is ietwat ouderwets maar daarentegen wel erg praktisch. Het plug-in hybride systeem biedt een automatische “best of both worlds” instelling en een handmatige instelling. Op deze manier kan er bijvoorbeeld handmatig gekozen worden om de opgeladen batterij puur voor het rijden in de stad te gebruiken. In optimale omstandigheden kan deze Outlander een brandstofverbruik van bijna 1:59 halen.

Bekijk in onze leasevoorraad vanaf welke bedrag u een Mitsubishi Outlander PHEV Hybrid rijdt met financial lease. Bekijk ze hier

8. Lexus RX

Als u iets meer ruimte wilt in uw SUV, dan is de Lexus RX de juiste kezue. De grote Lexus RX is praktisch en luxe ingericht. Naast een slim hybride systeem dat indrukwekkend lage lopende kosten levert, produceert de 3,5 liter V6 benzine en elektrische motor 312 pk met een gemiddeld brandstofverbruik van 1:18. De RX is duurder dan de Lexus NX, maar voelt ook luxer en is eigenlijk ook leuker om in te rijden.

Benieuwd hoeveel deze Lexus per maand zal kosten? Bekijk de Lexus RX in onze leasevoorraad.

9. Range Rover Sport Hybrid

Het gemiddelde brandstofgebruik van 1:16 maakt de Range Rover Sport Hybrid niet de meest spaarzame of milieuvriendelijke auto op deze lijst. Desalniettemin heeft het vele andere sterke kwaliteiten, waaronder een mooie buitenkant, een luxe interieur, uitstekende off-road mogelijkheden en een fantastische wegligging. De 3,0 liter diesel- en elektrische motorcombo produceert 354 pk voor een sterke en ontspannen acceleratie.

Bekijk meer dan 10 Range Rover Sport’s op voorraad

10. Mercedes GLE500e

Hoewel de Mercedes GLE500e het Audi Q7 e-tron’s slimme exterieurontwerp en kwalitatief hoogwaardig interieur niet goed kan concurreren, is het met ruimte voor vijf personen nog steeds een aangename auto om te zien en om in te zitten. De auto heeft een bagage-inhoud van 480 liter (iets kleiner dan de standaardauto zonder batterijen) en een fluweel interieur. De 3,0 liter V6 benzine en elektrische motor produceert 434 pk en levert een indrukwekkend brandstofverbruik van slechts 1:27.

Wij hebben een grote diversiteit aan Mercedes GLE-modellen in ons aanbod. Bekijk ze allemaal hier.

Terug naar overzicht