18 februari 2020

4Motion: Vierwielaandrijving bij Volkswagen

  1. Wat is 4Motion?
  2. Welke auto's beschikken over 4Motion?
  3. Is Volkswagen 4Motion het waard?

Wat is 4Motion?

Zoals vele andere autofabrikanten heeft Volkswagen een interne benaming voor de vierwielaandrijving. Bij Volkswagen heet dat 4Motion. Hiermee worden alle vier de wielen door de motor aangedreven, wat invloed heeft op onder andere een betere trekkracht, wegligging en acceleratie. Deze auto’s beschikken als het ware over zowel voor- als achterwielaandrijving.

4Motion herkent wanneer een wiel meer of minder kracht nodig heeft en past dat automatisch aan. U hoeft dus niets handmatig te doen. U rijdt en 4Motion doet het werk voor u.

Op een normale Nederlandse weg zult u het verschil met een Volkswagen zonder 4motion niet zo snel merken. Dat komt omdat 4Motion op een normale weg automatisch overschakelt naar voorwielaandrijving. Erg handig, want dat bespaart veel brandstof.

Welke auto’s beschikken over 4Motion?

4Motion is geen optie bij de kleinere en goedkopere Volkswagens, zoals de Up, Polo en Golf. Het is echter wel beschikbaar op de high performance Golf R en de Off-Road Golf Alltrack.
Het wordt ook aangeboden als optie bij de High-Spec GT en R-Line Passat, de Passat Estate en de robuuste Passat Alltrack. Dit geldt ook voor alle modellen van de Volkswagen Tiguan en Touareg.
4Motion wordt af en toe aangeboden met een handmatige versnellingsbak, maar is in de meeste gevallen alleen leverbaar met een automatische DSG versnellingsbak.

Is Volkswagen 4Motion het waard?

Wanneer u voornamelijk in de stad rijdt zonder extreme weersomstandigheden, zal 4Motion u eerder geld kosten dan dat u er profijt van heeft. Als u echter in een heuvelachtig gebied woont waar het vaak regent of sneeuwt dan kan 4Motion een verschil maken tussen vastzitten en thuiskomen. Het is dus afhankelijk van waar u normaal gesproken rijdt en in welke weercondities. Het is een stukje zekerheid en daar betaalt u dus ook voor.

Met deze informatie over Volkswagen 4Motion kunt u wellicht nog beter een keuze maken bij het zakelijk leasen van een auto. Bekijk ons Volkswagen assortiment hier.

Ook interessant