13 februari 2020

Personenauto’s vergelijken: Volkswagen Polo en Volkswagen Golf

Volkswagen Polo & Golf | ROS finance

In dit artikel zetten we de specificaties op een rij voor twee auto’s die vaak in één adem worden genoemd: de Volkswagen Polo en de Volkswagen Golf. Zo weet u wat u kunt verwachten en kunt u zelf kiezen welke keuze het beste bij u past.

 1. De Volkswagen Polo
  - Geschiedenis
  - Weetjes over de Volkswagen Polo
  - Specificaties
 2. De volkswagen Golf
  - Geschiedenis
  - Weetjes over de Volkswagen Golf
  - Specificaties

De Volkswagen Polo

Geschiedenis

De Volkswagen Polo kwam in Nederland voor het eerst op de weg in 1975 en was daarmee het kleinste model van Volkswagen. In 1975 werd hij uitgebracht als de goedkopere versie van de Audi 50. De verschillen tussen deze twee auto’s waren het logo en de opties voor de uitrusting. Maar omdat de Polo goedkoper was, legde de Audi het af en bleef de Polo succesvol stijgen in de verkopen. 

De Polo bleef goed verkopen en daarom bracht de Volkswagen Group nog 3 modellen uitgebracht bij haar zusterbedrijven: De Skodia Fabia, de Seat Ibiza en de Audi A1.

Weetjes over de Volkswagen Polo

De Volkswagen Polo is tot op de dag een populaire auto op de weg. Vooral bij vrouwen tussen de 25 en de 45 jaar. Bij deze doelgroep staat de Volkswagen Polo op nummer 1 en de Volkswagen Golf op nummer 2. De Polo is overigens in 2018 verkozen tot populairste auto van het jaar.

Specificaties

In ons assortiment hebben wij nu 800 ongeveer modellen leasebaar, voornamelijk van de modellen Polo V en Polo VI. De specificaties voor deze auto zijn:

 Polo VPolo VI
TopsnelheidTop 173 km/uTop 200 km/u
Acceleratie0-100 in 12,9 s0-100 km/u 9,5 s
Totaalverbruik3,4 l/100 km4,2 l/100 km
AandrijvingVoorwielen. 5v handbak.Voorwielen. 6v handbak.
Motor75 pk / 210 Nm115 pk @ 5.000 tpm

Volkswagen Polo | ROS finance

De Volkswagen Golf

Geschiedenis

Waar eerst de Volkswagen Kever de meest gebouwde auto was bij Volkswagen, is dat na de komst van de Golf in 1974 veranderd en werd dit de Volkswagen Golf. Overigens werd de naam voor de Golf vlak voor de introductie van dit model gekozen. De naam ‘Golf’ is vernoemd naar de Golf-wind. 

Toen de Volkswagen Golf uitkwam, stond Volkswagen op het randje van faillissement. Dit model zou Volkswagen weghouden bij de ondergang en dat heeft het gedaan. Sindsdien is de Volkswagen Golf een van de belangrijkste modellen van dit autobedrijf. Het maakt dit model iets zwaarder en bezit meer pk’s dan zijn kleinere broertje, de Volkswagen Polo.

Weetjes over de Volkswagen Golf

De Volkswagen Golf is het meest verkochte model van Volkswagen en op 23 maart 2007 werd in Wolfsburg de 25 miljoenste Golf geproduceerd. En waar de Volkswagen Polo het meest gekozen wordt door vrouwen, is de Golf dit voor mannen. De Polo komt bij mannen op nummer twee.

Specificaties

In ons assortiment hebben wij nu ongeveer 980 modellen leasebaar. De specificaties voor deze auto zijn:

 Golf VVI
TopsnelheidTop 212 km/u
Acceleratie0-100 in 8,4 s
Totaalverbruik4.7 l/100 km
AandrijvingVoorwielen. 5v handbak.
Motor150 pk / 250 Nm

Volkswagen Golf | ROS finance

Heeft de Volkswagen Polo of de Volkswagen Golf uw aandacht getrokken en bent u nieuwsgierig naar uw mogelijkheden? Vul de leasecalculator in en vraag vrijblijvend een offerte aan bij ROS finance. Of neem contact met ons op om vrijblijvend uw mogelijkheden en opties te bespreken. Zo kan het zo zijn dat u over 24 uur in uw eigen Volkswagen Polo of Volkswagen Golf rijdt!

Ook interessant