4 juli 2023

Renault komt met 4 nieuwe automodellen

Verrassende nieuws van Renault, want het Franse automerk introduceert niet één, niet twee, maar maar liefst vier nieuwe automodellen! Dat maakte Renault afgelopen week bekend tijdens de autosalon van Parijs. 

Elektrische auto: Renault K-ZE

De topper van de vier nieuwe autolanceringen is toch wel de compacte, elektrische én betaalbare auto die Renault aankondigde. De elektrische auto krijgt voorlopig de naam K-ZE en wordt in eerste instantie alleen in China verkocht, voordat deze met haar definitieve naam in de rest van de wereld zal verschijnen.

De K-ZE heeft een zeer groot bereik van 250 kilometer volgens de NEDC-methode. De compacte tegenhanger van de K-ZE, de Volkswagen e-Up heeft bijvoorbeeld een bereik van ‘slechts’ 160 kilometer.

De K-ZE zal worden gebouwd door e-GT New Energy Automotive Co, een joint-venture tussen het Chinese Dongfeng Motor Group en Nissan.

Renault kiest in eerste instantie voor China, omdat dit land de snelst groeiende markt kent op het gebied van kleine elektrische voertuigen. Of de auto ook in Europa komt, is nog niet officieel bevestigd.

Hybride Renault Clio

Naast de K-ZE had Renault ook nieuws voor de huidige modellen, waaronder de Renault Clio. Renault liet weten de Hybrid Assist-technologie te willen toepassen op de toekomstige Clio. Deze technologie koppelt een dieselmotor aan een elektromotor. Dit zorgt voor extra vermogen bij het optrekken, doordat er energie is gerecupereerd bij het afremmen.

De oplossing zorgt daarnaast ook voor een lager verbruik.

Plug-in Hybride Renault Megane

In tegenstelling tot de Renault Clio zal de Megane niet als hybride, maar als plug-in hybride verkrijgbaar zijn in 2020. Het verschil? Een plug-in hybride als de toekomstige Clio zit qua functionaliteiten en mogelijkheden als het ware tussen een elektrische auto en hybride auto in. Deze auto is namelijk wel op te laden aan een stopcontact of een laadpaal.
 

Plug-in hybride Captur

In Parijs liet Renault ook nog weten, naast de Megane, een plug-in hybride versie van de Captur op de markt te brengen in 2020. De plannen van de K-ZE, Clio, Megane en dus ook de Captur maken allemaal deel uit van Renault’s ‘Drive the Future’-visie.

Hybride of elektrisch rijden

Met de nieuwe lanceringen speelt Renault slim in op de trend van milieuvriendelijk rijden. 

Behalve dat elektrisch of hybride rijden ecologisch verantwoord is, heeft het financieel gezien ook voordelen. Wanneer u een volledig elektrische auto financiert met financial lease betaalt u slechts 4% bijtelling. 

Hybride of plug-in hybride auto’s kennen het standaard bijtellingspercentage van 22%, maar zijn wel veel zuiniger waardoor u meer bespaart op brandstof.


Ontdek de voordelen van elektrisch of (plug-in) hybride rijden met financial lease in deze blog.

Ook interessant