8 juni 2020

Financial lease: 5 voordelen

Een auto is voor een ondernemer erg belangrijk en noodzakelijk voor de bedrijfsvoering. De aanschaf van een nieuwe auto kan daarentegen een flinke aanslag zijn op de werkkapitaal en de liquiditeit van uw organisatie. Met financial lease (of zakelijke lease) profiteren ondernemers van vele voordelen. De vijf belangrijkste zetten wij graag voor u op een rij.

 • De 5 belangrijkste voordelen van financial lease
  • 1. De (nieuwe) auto is uw eigendom
  • 2. De investerings- en renteaftrek financial lease
  • 3. BTW van de aanschaf bij de fiscus terugvorderen
  • 4. Investeren zonder het verlies van liquiditeit
  • 5. Kies uw eigen leaseperiode
 • Bedrijfswagen of personenauto aanschaffen met financial lease

Bekijk alle financial lease auto’s in onze lease voorraad.

De 5 belangrijkste voordelen van financial lease

Bent u ondernemer of zzp’er en staat u op het punt om een auto of bedrijfswagen aan te schaffen? Dan is financial lease zeker een optie voor u. Met financial lease profiteert u als ondernemer van veel voordelen. Door uw auto te financieren met ROS financial lease, hoeft u geen grote investering te doen voor de aanschaf van de auto. Wij financieren de wagen voor u en u betaalt het aankoopbedrag in termijnen terug. 

We hebben de vijf belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:
 

1. De (nieuwe) auto is uw eigendom

Wanneer u kiest voor operational lease, is de leasemaatschappij de juridische eigenaar van de (nieuwe) auto. Bij financial lease bent u zelf de economische eigenaar van de (nieuwe) auto. Dit biedt u vele kostenvoordelen en belastingvoordelen. Daarnaast tonen de kenmerken aan dat er een hoge mate van flexibiliteit in een financial lease constructie zitten. U bepaalt bijvoorbeeld zelf uw leaseperiode en slottermijn en eventuele tussentijdse aflossingen. Tussentijds boetevrij aflossen hoort namelijk ook tot de opties!
 

2. De investerings- en renteaftrek financial lease

Het volledige bedrag dat aan rente betaald wordt, kunt u in Nederland, op basis van een financial leaseovereenkomst, van de winst aftrekken. Dit wordt ook wel de renteaftrek financial lease genoemd.

U betaalt met financial lease ook minder belasting. Dit komt doordat u de investering van de leaseauto van de winst kunt aftrekken. Dit wordt ook wel de investeringsaftrek genoemd.
 

3. BTW van de aanschaf bij de Fiscus terugvorderen

Naast de mogelijkheid om de slottermijn bijvoorbeeld zelf op de reële restwaarde te zetten, kunt u de BTW van de aanschaf bij de fiscus terugvorderen. Verder is het bij ROS Finance mogelijk om de inruil van een oude bedrijfswagens mee te nemen in de aanschaf van uw nieuwe leaseauto. Ook hierdoor worden uw maandbedragen weer een stuk lager.
 

4. Investeren zonder het verlies van liquiditeit

U betaald, via de onderneming, een afgesproken aantal vaste termijnbedragen. U beschikt wel gelijk over de (nieuwe) leaseauto. U behoudt uw liquiditeit omdat u bij financial lease geen gebruik hoeft te maken van uw eigen financiële middelen.
 

5. Kies uw eigen leaseperiode

U least tegen vaste maandlasten voor een periode die u zelf kunt kiezen. Hierdoor weet u van te voren precies welke kosten u kunt verwachten.
 

Bedrijfswagen of personenauto aanschaffen met financial lease

De lease voorraad van ROS finance bestaat uit een ruim aanbod aan diverse merken bedrijfswagens en personenauto’s. Maandelijks schaffen tientallen mensen een bestelbus of auto met financial lease. Ook wanneer u een auto bij een autodealer of ergens anders op het internet heeft gezien, kunt u deze aanschaffen met financial lease via ROS Finance.


Bekijk het lease aanbod, kies uw volgende bedrijfsauto als droomauto uit en vraag geheel vrijblijvend een financial lease offerte aan!


 

Ook interessant