5 redenen om te kiezen voor financial lease

Een auto is voor een ondernemer erg belangrijk en vaak noodzakelijk voor de bedrijfsvoering. De aanschaf van een nieuwe auto kan daarentegen een flinke aanslag zijn op de werkkapitaal en de liquiditeit. Met financial lease (of zakelijke lease) profiteren ondernemers van vele voordelen. De vijf belangrijkste leest u in dit blogartikel.

Bij ROS Finance kunt u een bedrijfswagen of personenauto aanschaffen met financial lease. U lost uw auto maandelijks af en bent tegelijkertijd gewoon eigenaar van de auto. Met andere woorden; ROS Finance financiert de auto voor u, terwijl u een vast maandbedrag af betaalt voor de aankoop.

Bekijk alle financial lease auto’s in onze leasevoorraad.

De 5 belangrijkste voordelen van financial lease

Zoals eerder aangegeven, profiteren ondernemers met financial lease van vele voordelen. We hebben de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet.

1. De (nieuwe) auto is uw eigendom

Bij operational lease is de leasemaatschappij de juridische eigenaar van de (nieuwe) auto. Bij financial lease bent u zelf de economische eigenaar van de (nieuwe) auto. Dit biedt u vele kostenvoordelen en belastingvoordelen. Daarnaast tonen de kenmerken aan dat er een hoge mate van flexibiliteit in een financial lease constructie zitten. U bepaalt bijvoorbeeld zelf uw looptijd, net als de slottermijn en eventuele tussentijdse aflossingen.

2. De investerings- en renteaftrek financial lease

Het volledige bedrag dat aan rente betaald wordt, kunt u in Nederland, op basis van een financial leaseovereenkomst, van de winst aftrekken. Dit wordt ook wel de renteaftrek financial lease genoemd.

U betaalt met financial lease ook minder belasting. Dit komt omdat u de investering van de leaseauto (valt onder bedrijfsmiddelen) van de winst kunt afhalen, ook wel de investeringsaftrek genoemd.

3. BTW van de aanschaf bij de fiscus terugvorderen

Naast de mogelijkheid om de slottermijn bijvoorbeeld zelf op de reële restwaarde te zetten, kunt u de BTW van de aanschaf bij de fiscus terugvorderen.

Verder is het bij ROS Finance mogelijk om de inruil van een oude bedrijfswagen mee te nemen. Ook hierdoor worden uw maandbedragen weer een stuk lager.

4. Investeren zonder het verlies van liquiditeit

De onderneming betaalt een afgesproken aantal vaste termijnbedragen maar beschikt direct over de leaseauto. U behoudt uw liquiditeit omdat u bij financial lease geen gebruik hoeft te maken van uw eigen financiële middelen.

5. Kies uw eigen leaseperiode

U least tegen vaste maandlasten voor een periode die u zelf kunt kiezen. Hierdoor weet u van te voren precies welke kosten u kunt verwachten. Indien u vervolgens wenst het contract toch eerder te willen beëindigen dan is dat ook mogelijk.

Bedrijfswagen of personenauto aanschaffen met financial lease

De leasevoorraad van ROS finance bestaat uit een ruim aanbod aan diverse merken bedrijfswagens en personenauto’s. Maandelijks schaffen tientallen mensen een bestelbus of auto met financial lease. Ook wanneer u een auto bij een autodealer of ergens anders op het internet heeft gezien, kunt u deze aanschaffen met financial lease via ROS Finance.

Bekijk het lease aanbod, kies uw droomauto uit en vraag geheel vrijblijvend een financial lease offerte aan!

Terug naar overzicht