Een lening is een overeenkomst, waarbij u aan een andere entiteit periodiek een bedrag moet terugbetalen. In het geval van financial lease betaalt u maandelijks een vast laag bedrag. Geen ogen, geen haken: gewoon een vast bedrag. Dit maakt het gemakkelijk om te bepalen of een dergelijke lening voor u wel een geschikte financieringsvorm is.

Is de financial lease lening geschikt voor mij?

Heel kort door de bocht betekent dit voor u dus dat u uzelf de vraag moet stellen: kan ik dit maandelijkse bedrag missen binnen mijn huidige en toekomstige situatie?Het is relatief eenvoudig om dit in uw huidige situatie te bepalen. Heeft u voldoende bestedingsruimte binnen uw normale inkomsten- en uitgavenpatroon?

Natuurlijk weet u nooit 100 procent zeker wat de toekomst u gaat brengen. Er zijn echter wel onvoorziene omstandigheden waarmee u tot op zekere hoogte rekening kunt houden, door bijvoorbeeld verzekeringen af te sluiten om u in te dekken tegen dergelijke risico’s.

De volgende gebeurtenissen en situaties kunnen ervoor zorgen dat uw financiële situatie dusdanig veranderd, dat uw aflossingen van de lening mogelijk in gevaar komen:

  • Overlijden
  • Arbeidsongeschikt
  • Werkloos

Liggen deze risico’s bij u op de loer? Wellicht dat het dan beter is om eerst eens te overwegen of u dit financiële risico wilt nemen. U bindt zich namelijk aan een contract met een minimale looptijd van 12 maanden, waarin veel kan veranderen.